thoralf

Direktlänk till inlägg 31 augusti 2012

ÄR MALIN REDAN SOSSE?

Av Thoralf Alfsson - 31 augusti 2012 20:37

Jag måste säga att jag är förbluffad över den strid som pågår inom moderaterna i Kalmar. Jag har flera gånger tidigare skrivit om hur splittrad moderaternas kommunfullmäktigegrupp är vid vissa voteringar men när oppositionsrådet Malin Petersson går ut i ett så hårt angrepp på delar av fullmäktigegruppen blir jag förbluffad. Är det under påverkan av den nya kärleken med socialdemokraten Johan Persson. Hur länge dröjer det innan Malin Petersson lämnar moderaterna och hämtar ut en socialdemokratisk partibok?


Om man är mån om sitt eget parti och i synnerhet när man själv är orsak till den situation som råder inom moderaterna borde man vara mer återhållsam eller helt passiv eftersom hon tänker lämna politiken helt och hållet om man får tro media.


Att det är infekterat inom moderaterna är nog ingen överdrift när till och med kommunalrådet Bo Frank i Växjö ger sig in i kalmarmoderaternas interna problem. Dessutom på ett ganska osympatiskt sätt genom att skriva följande.


”Malin är och har varit en stjärna som motarbetats av ett gäng gubbar var av ingen av dessa hade platsat i Växjö, det kan jag lova.  Skall Johan få sitta kvar för evigt så skall givervis efterträdaren hämtas från den gruppen! ”


Att detta uttalande fått ett antal moderater att gå i taket är nog inte förvånande.

När dessutom Malin Petersson anser att flera av moderaternas ledamöter i kommunfullmäktige borde lämna partiet har hon nog gjort sig omöjlig inom Kalmarpolitiken.


Vi Sverigedemokrater skulle gärna ta emot flera av dessa erfarna politiker som medlemmar i Sverigedemokraterna. Jag tror att flera av dessa moderater också är kritiska till den massinvandring som pågår till vårt land med enorma problem och kostnader som följd och dessutom är Sverigevänner till skillnad från de nya moderaterna.


Vi kanske skulle skicka ut ett inbetalningskort till alla moderater i kommunfullmäktigegruppen i Kalmar. För 200 kronor blir man medlem i 1 år och för 1500 kronor blir man livstidsmedlem   


Barometern, Östran


UPPDATERING!


Markku Ahonen har återigen visat prov på sina stora kunskaper och skarpa slutledningsförmåga eller möjligen bristande läsförståelse när han på sin blogg skriver om ovanstående blogginlägg.

Jag har dock full förståelse för din rädsla som han underförstått ger uttryck för om flera moderater skulle välja att bli Sverigedemokrater, det har ju hänt tidigare på andra orter inte minst när framlidne moderaten och riksdagsmannen Sten Andersson från Malmö gick över till Sverigedemokraterna. Med ett antal moderater på 2014 års valsedel till kommunfullmäktige skulle utan tvekan SD bli det största oppositionspartiet i Kalmar.

 
ANNONS
 
Ingen bild

Da Capo

31 augusti 2012 21:34

Det är enklare att bli MUSLIM än SVERIGEDEMOKRAT!
Initialt kostar det inga 1500 kr (livstid, du vet!) - bara lite *abrakadabra-rabbel* i moskeen.
Skit nu i den lokala sandlådepolitiken och se en tankeväckande
film istället. Vem vill inte det ?
Passa på medan det fortfarande är möjligt.
135 ninuter, med svenska texter. Den kommer
aldrig att visas i de vanliga kanalerna. Risk
finns för att du blir påverkad.

http://youtu.be/uFwyGdU5isE

 
Ingen bild

MolleA

31 augusti 2012 22:08

Visst har du helt rätt Thoralf i dina reflektioner över läget i det moderata partiet. En del har helt vänt och blivit ny moderat eftersom överhuvudet säger det. En del andra följer sin ideologi och liksom SD kämpar för vad man tror är rätt. Uttalanden från Malin som att "vi är tillsatta att vinna val" bevisar att oavsett vad det kostar så ska vi behålla makten. Alla moderater är inte så kompromissvilliga så vad framtiden har att ge är roligt att se. Men framförallt: läs tidningarna imorgon!

 
Ingen bild

MolleA

1 september 2012 02:39

Barometern och Östra innehåller en 10/1 av den dynamit som finns att rikta åt Petersson/Person

 
Ingen bild

Da Capo

1 september 2012 04:26

Insändare i nummer ett - provnumret - av
*DISPATCH INTERNATIONAL*

Gota Media mörkar i Kalmar
Sverigedemokraterna i Kalmar har protesterat kraftigt mot Gota Media AB:s planer på ett mediehus på Kvarnholmen. Byggnaden kommer att göra intrång på ett strandskyddat område och ett unikt parkområde från 1800-talet. Som om det inte vore nog är området klassat som fornminnesområde av Riksantikvarieämbetet. Gota Media äger alla lokaltidningarna – Barometern, Östran och Ölandsbladet – vilket inneburit att någon kritisk granskning av mediehuset inte skett i lokalpressen. Endast Gota Medias förskönade och falska ”verklighet” har kommit läsarna till del. Insändardebatten har även strypts till ett minimum. Gota Media har till och med förbjudit SD att använda material från handlingar som inlämnats till Kalmar kommun genom att åberopa upphovsrätten. På grund av Gota Media är i dag stora delar av Kalmars befolkning okunnig om den detaljplan som snart kan ”drabba” Kvarnholmen. Nu står hoppet till att länsstyrelsen ska bifalla de överklaganden som inkommit mot detaljplanen och därmed stoppa Gota Medias ”våldtäkt” på Kvarnholmens unika miljö.
Thoralf Alfsson (SD), Kalmar, Sverige
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
*DISPATCH INTERNATIONAL* som PDF-fil (ca 3 minuter att ladda ned)
finns här:
http://www.e-pages.dk/dispatch/3/fullpdf/full504166525b353.pdf

 
Ingen bild

Da Capo

1 september 2012 06:50

Nu har EXPO "bitit färdigt på naglarna". Stiftelsens ledande politiske dumbom har talat och därmed givit MSM tillstånd att skriva om ämnet. Först ut är Sydsvenskan.
Ledaren Pohl sade: Glömmen icke, att han, usch och fy, Geert Wilders, "är en person som vill förbjuda Koranen och göra Europa till en del av världen där en av världens största religioner inte har möjlighet att finnas".
Gert Wilders tycker tydligen precis som de flesta av oss, som har insikt och förnuft - vi som hatfullt av EXPO benämnes både islamofober och rasister. Det behövs fler av Geert Wilders sort.
Vi hälsar honom hjärtligt välkommen till Malmö.

http://www.sydsvenskan.se/malmo/geert-wilders-till-malmo

 
Ingen bild

Funtaren

1 september 2012 09:08

Tusan, bjud in dem på fem års medlemskap gratis! Det är de värda om de tar steget!

 
Ingen bild

Observer

1 september 2012 09:27

Den moderata dokusåpan i Kalmar fortsätter.Enligt uppgifter från staden hjälper nu den lokala moderattidningen Barometern till med att förvandla lögner till sanning i moderatbråket till följd av dålig källkontroll. Hur samarbetar sådana människor konstruktivt frågar sig mångaoch ryktena växer naturligtvis enligt kalmarkällor.

 
Ingen bild

Sven Dacke

1 september 2012 09:40

Varför har Svenska feminister inte uppmärksammat att Islam tydligen är en religion för män.

Varje gång jag åker förbi massor med män på väg till eller ifrån "Mosken" i Växjö för fredagsbönen, har jag aldrig sett än kvinna.
Jag upprepar. Har ALDRIG sett en kvinna

Är Islam endast männens religion, och hur kan så många män i arbetsför ålder alltid få ledigt på Fredagar, måste vara snäll arbetsgivare.

När jag går i kyrkan får jag göra det på min fritid.

Varför är det skillnad på folk och folk

 
Ingen bild

Hulda

1 september 2012 10:02

Det ska verkligen bli intressant med Wilders besök, och som grädden på moset blir det i Malmö. Peta med en pinne i en myrstack - ni förstår.....
Som vanligt är EXPO "expertkommentatorer" och likt besserwissrar sk-tar de ner allt som inte passar in i deras världsbild.
Som journalister, borde inte EXPO-tomtarna se Tryckfrihetssällskapet som ett tecken i tiden?
Nej, alla som inte föjler med snällt i marschen där EXPO bestämmer marschvägen är "främlingsfientliga" och "Islamofober"....
Finns det verkligen ingen modig journalist som kan skriva något UTAN att söka skydd bakom EXPO/STASI/AFA...?

Redan nu samlar säkert Extremvänstern på sig sten och knallskott. De hjärntvättade lågintelligenta barnen fattar tyvärr inte att de är den Femtekolon som ingen Svensk inte vill ha..
(appropå myrstacken..Rödmyror..)

 
Markku Ahonen

Markku Ahonen

1 september 2012 10:08

En kärleksflört med moderaterna! Nu är Alfsson riktigt desperat.
http://blogg.ostran.se/ihuvudetpaahonen/thoralf-alfssons-karleksannons/

http://blogg.ostran.se/ihuvudetpaahonen

 
Ingen bild

Skånepåg

1 september 2012 10:47

Har för andra gången besökt Ahonens blogg och det här är var nog det mest korkade inlägg jag läst på länge. Hur en människa kan vinkla ett, minst sagt, smått humoristiskt inlägg och kalla det för desperat visar vilken intellektuell nivå den här personen befinner sig på. Är det någon som känner marken gunga under sig så är det uppenbart Ahonen, med hänsyn till att Sd de senaste månaderna pendlat mellan att vara 3:e - 4:e största parti och fortsätter att växa på riksplanet. Men stort tack för ett gott skratt så här på förmiddaskvisten!

 
Ingen bild

Lotta

1 september 2012 10:51

OT/Återigen tycks Expressen fått tillgång till intern information denna gång från SDU. Vem är det som läcker?

http://www.expressen.se/nyheter/radsla-nar-ledarslaget-inom-sdu-ska-avgoras/

 
Ingen bild

tjosan

1 september 2012 11:09

@Lotta, detta är ingen intern information utan det har diskuterats i minst ett halvår på nätet. Expo och Baas har naturligtvis sparat allt för en artikel.

Alla motståndare vill se splittring i SD och tycker väl att de fått något att skriva om.

 
Ingen bild

Skånepåg

1 september 2012 11:26

@ Lotta

Med hänsyn till hur Sd utsatts för både det ena och det andra, är jag inte ett dugg förvånad om man lyckats placera "mullvadar" inom partiet. Sd:s maktposition, som ett allt starkare vågmästarparti, håller antagligen på att driva de "gamla" partierna till vansinne och att man på alla upptänkliga sätt försöker att skaffa information för att kunna smutskasta partiet. Den här David Baas har tydligen som huvuduppgift att på heltid bevaka Sd och vem vet vilka resurser (och varifrån?) han har till sitt förfogande för att kunna skaffa fram önskvärd information och såväl Sd som SDU måste vara på sin vakt?

Att göra en stor sak av att man har två kandidater till SDU är rena tramset. Detta visar ju enbart att man har flera kvalificerade kandidater och inte behöver göra några paniktillsättningar som Socialdemokraterna sysslat med! Tydligen alltför komplicerat för Baas att förstå, men vad kan man egentligen begära av en Expressenjournalist?

 
Ingen bild

tjosan

1 september 2012 11:35

Skånepåg:
"Att göra en stor sak av att man har två kandidater till SDU är rena tramset"

Där håller jag inte med, eftersom ledningen inom SD har lanserat Bieler som egentligen är helt utan kvalifikationer mot Kasselstrand som fått ett sovande SDU att verkligen vakna och kämpa för sina övertygelser.

Fanns enligt min mening ingen anledning att dra fram henne som motsåndare till Kasselstrand. Som sagt ledningen i SD är stött av att Kasselstrand är en drivande kraft som kan utmana toppen vilken dag som helst.

 
Ingen bild

Hulda

1 september 2012 11:49

Markku Ahonen... Tänkandet verkar inte vara en stor tillgång, eller..??
SD-politiker avgår tyvärr lite mera än andra. Det överskjutande antalet beror ofta på hot frän Vänsterextremister. Hot som inte borde få förekomma i ett demokratiskt land.

Till nästa ämne: Det syns mer som om vissa Moderater (Växjö mfl.) närmar sig SD. Där verkar de snart krascha under Mångkulturen.......

Nästa val som nu är två år bort kommer att täppa igen tru-en på många Multikultur-kramare..

 
Ingen bild

Hulda

1 september 2012 12:01

Läste nu på Avpixlat om en "Ensamkomande" som sade sig vara 18 år. Det bör självklart noteras när denne "18-åring" ska ha ålderspension.... Svinhugg går igen..

 
Ingen bild

Per-Arne

1 september 2012 12:14

BLODET ROPA UNDER ALMARNA?
Googlekartan avslöjar inte vilka de
höga träden är i parksnutten mellan
Strömgatan och Rosenbad. Måste
inte vara almar - frågeställningen
kan likväl gälla. Kaka söker Maka eller
32:an och Sabuni? Lite smaskigare
än den gråtrista politikerpassionen
uti Kalmar stad.

 
Ingen bild

Bengan

1 september 2012 12:24

Frimurarna verkar vara en allt mäktig organisation. Hur de genom sin makt har fått Malin Pettersson att gå till sängs med Johan Persson kommer jag aldrig att förstå...

 
Ingen bild

tjosan

1 september 2012 12:32

Senaste nytt, Kasselstrand blev omvald. Skönt, hoppas nu SDU fortsätter på sin framgångsrika väg mot ett sjudundrande valresultat.

 
Stefan K

Stefan K

1 september 2012 12:41

Att locka över moderater av den gamla skolan tror jag inte är särskilt svårt. Jag själv som f.d moderat har flera vänner som fortfarande röstade på dem 2010. Samtliga för fram åsikter vid fikabordet som snarare hör hemma i SD än bland "Nya moderater" och senast i veckan avslöjade en av dem att det nu är slut med stödet till partiet och vilka som får dennes röst i valet 2014 tror jag ni förstår.
Nej Ahonen, det är inte bara Sverigedemokrater som har kritiska åsikter om dagens invandringspolitik och tro mig, det finns även sossar som kritiserar.

http://petterssons.bloggsida.se

 
Ingen bild

Skånepåg

1 september 2012 12:55

@ tjosan

"Att göra en stor sak av att man har två kandidater till SDU är rena tramset".

Om du tänker ett varv till så borde du inse, att med min kommentar avser jag David Baas artikel och dess upplägg och vad som är dess egentliga avsikt. D.v.s att på nytt försöka smutskasta SD/SDU.

Sedan är det förhoppningsvis ombuden som är så väl informerade att man väljer den kandidat som man anser vara lämpligast, vilket givetvis är en helt annan historia!

 
Ingen bild

Bengan

1 september 2012 14:12

Frågan är inte om Malin redan är sosse. Frågan är om hon någonsin varit moderat?

 
Ingen bild

Lotta

1 september 2012 14:19

Jag lägger mig inte i sakfrågan men ser det som mycket allvarligt att gammelmedia gång på gång tycks få tillgång till internt material från Sverigedemokraterna. En gammelmedia som gör allt för att smutskasta och demonisera Sverigedemokraterna. Leta reda på den som hjälper dem och släng ut vederbörande ut partiet snarast möjligt.

 
Svensson

Svensson

1 september 2012 14:23

Dom gamla Moderaterna förespråkade Apartheid. Dom nya Moderaterna förespråkar massinvandring. Det är ju som ett helt annat parti, dom nya Moderaterna.

http://svenssonsfunderingar.wordpress.com

 
Ingen bild

Skånepåg

1 september 2012 14:30

En partibroder till Ahonen i Ystad som heter Leif Haglund, och läs och häpna, som när det gäller invandringspolitiken i stort sett har samma åsikter som Sd.

http://www.s-info.se/page/blogg.asp?id=1474&blogg=54033

Här har tydligen Ahonen mycket att lära av denne kloke partibroder!

 
Ingen bild

Magentan

1 september 2012 14:44

Många som i hela sitt vuxna liv troget har röstat på sossarna eller moderaterna har nu börjat bli djupt besvikna på sina gamla partier. Detta gäller inte minst de äldre. Det är emellertid oerhört svårt, nästan omöjligt, för en gammal sosse eller moderat att inse att man har blivit sviken och förrådd av sina egna politiker. Det är en mycket lång process, en mental omställning som det tar år att acceptera för de allra flesta (precis som en skilsmässa). En del klarar det inte och fortsätter att blunda för verkligheten.

Samtidigt pågår massmedias indoktrinering med ensidigt tillrättalagd information om vad som händer i Sverige och världen samt smutskastning och lögner om SD. Svenska folket bearbetas dygnet runt, 365 dagar om året i TV, radio och dagstidningarna. Att sanera sig själv från denna påverkan för att sedan med öppna ögon läsa och lyssna på all den vridna propaganda man serveras är också jobbigt. Från att tidigare ha bänkat sig framför TV:n för att ta del av nyheter och underhållning känns det meningslöst att ens trycka på on-knappen. Gör man det ändå, stänger man av efter en stund, uttråkad och till och med äcklad av den ensidiga propaganda som man nästan inte ens märkte tidigare (en del uppfattar den inte alls).

(PS: Om SD hade skickat ut information till hushållen nu så hade de besvikna sossarna och moderaterna kanske funnit ett lämpligt alternativ att rösta på 2014. Nu är det i stort för sent för väljarna att hinna med den mentala omställning som krävs för att våga se sanningen i vitögat. Tråkigt att SD missar tåget.)

 
Ingen bild

ubbe

1 september 2012 15:07

Det har varit nog en strid inom sd ialla fall. Det ena är israelvänligt och den andra halvan vill stödja palestinafrågan. Om en två länder lösning. Men det kommer aldrig att går. För Hamas i Palestina vill bara utplåna Israel. Det vet den andra halvan inom Sd.Det är ett problem för Sd. Att vissa är inom sd vill stödja detta. Som det är inom moderaterna nu. Det har varit problem för moderaterna i Kalmar . När kvinna som är opppositionsråd har hoppat i säng med kommunalrådet . Som är sosse.Det verkar som Per Dahl vill tar över moderaterna.Det blir en bra ersättare i moderaterna. Det är nog den bäste. Som skulle kunna tar fajten med johan persson . Om kommunalråd platsen i framtiden.

 
Ingen bild

Gubben o Gumman

1 september 2012 15:19

Skånepåg : Det blir nog lite bökigt selektiv faktaresistens är rätt svårbehandlad. rätt kul när Thor-alf om skrivs som desperat, snacka om projektsering

 
Ingen bild

Nalli

1 september 2012 16:39

Det enda som var bra på Markku Ahonen sida, det var att han hade en länk till dig Thoralf Alfsson. Tack för det.

 
Ingen bild

Lars Rosén SD KALMAR

1 september 2012 16:51

Var det inte Carl Bildt som pratade om " rödgrön röra ". Efter Franks uttalande i Växjö om sina kolleger i Kalmar ( dvs tomtar ) så tror jag vi börjar närma oss blått potatismos. Eller med andra ord kannibalism.

 
Ingen bild

OT

1 september 2012 16:56

@Hulda: "...Peta med en pinne i en myrstack..."

Du menar förstås - "Peta in en pinne i brasan": http://www.youtube.com/watch?v=wuEP6m5tTRk

EXPO och Daniel Poohl's sång - "Det är inte lätt att vara ödmjuk": http://www.youtube.com/watch?v=UNIlkrwKLbo

P.S @Markku Ahonen jag gillar att du gör din röst hörd, men det är också allt.

 
Ingen bild

Lars Rosén SD KALMAR

1 september 2012 16:56

Efter att ha lyssnat på flera ministrar i radio och TV i veckan så börjar man undra om de kör " den brända jordens taktik " dvs förstör så mycket som möjligt innan vi åker bort. Det är inte för Sveriges bästa som man arbetar. Den saken är solklar.

 
Ingen bild

Skånepåg

1 september 2012 17:08

@ Lars Rosén

Du är mera träffsäker än du tror. Det finns faktiskt en potstissort som heter Kongo och som faktiskt är blå och ger blå potatismos. Så nu bör det bli denna potatis som kommer att bli moderaternas officiella partisymbol i Kalmar!

 
Ingen bild

OT

1 september 2012 17:11

Vår nuvarande Kungs ätt är ett bevis på att svenska folkets rätt att "Svear äga konung att taga och så vräka": http://wadbring.com/historia/sidor/vglag.htm

Och hys inget tvivel om att vi åter kommer att göra så med våra nuvarande "små påvar" a.k.a sjukklövern.

Och inte skall vi vara sämre än talibanerna (hoppsan)? Sabaton - Karolinens bön: http://www.youtube.com/watch?v=Fn-eSBAJIY0

P.S Vi vet vart vi kommer ifrån och vart vi är på väg.

 
Ingen bild

Morningstar

1 september 2012 21:24

Nu har tydligen den politiske vilden hittats död i sin lägenhet i Varberg. Nu med två år kvar till valet så är frågan om SD kommer att agera för att få den tomma platsen tillsatt med en av sina egna och i så fall vem? En annan fråga är i fall sjuklövern kommer arbeta idogt för att stolen förblir tom fram till valet? Vad tror ni?

 
lagen-i-egna-händer

lagen-i-egna-händer

1 september 2012 23:06


är man för svartvit och inte kan se gråtoner brukar man oftast inte fungera i längden... att byta partitillhörighet är inte så stort som du vill få det att se ut som..SUCK...det är en MOGNAD...ALLA människor inser en eller fler gånger i sitt liv att de haft fel och vill ändra sin åsikt...det är mer mognad än ngt annat...det kan faktiskt handla om att VÄXA...hört talas om det...

http://bit.ly/tidningserbjudande

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - Tisdag 1 jan 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3
4
5
6 7
8
9
10
11
12
13 14
15
16
17
18 19
20 21 22 23 24 25 26
27
28 29 30 31
<<< Augusti 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se