thoralf

Direktlänk till inlägg 29 augusti 2012

HUR ÄR DET MÖJLIGT?

Av Thoralf Alfsson - 29 augusti 2012 22:33

Den globala uppvärmningen slog till i Kalmar den senaste natten. Endast 0,4 grader enligt en artikel i Barometern. Det skall vara den kallaste augustitemperaturen som uppmäts sedan mätningarna började för 131 år sedan. Hur är det möjligt med tanke på den globala uppvärmningen som vi bombarderas med genom media.


S + C = Sant.  Åtminstone när det gäller ensamkommande barn i Kalmar och Villa Ossian om man skall tro en artikel i Östran.


”Kommunal borgen, eller förlängd avskrivnings- och kontraktstid eller en kombination gör att kostnaderna för boendet kommer ner på en acceptabel nivå.”


För mig är ovanstående förslag helt förkastligt. Kommunal borgen för Byalaget i Påryd är otänkbart och det kan bara påverka kostnaden mycket marginellt. Förlängd kontraktstid? I det avtal som redan förkastats har avtalstiden varit 10 år. Det innebär att kommunen tänkt sig att mottagandet av så kallade ensamkommande barn skall fortgå i 10 år. Vill man nu förlänga avtalstiden till 20 år? Totalt vansinne enligt min uppfattning!  Vid en annan politisk majoritet i riksdagen kan det bli ett ganska plötsligt stopp med ensamkommande barn. Skall då Kalmar kommun sitta med ett hyresavtal på 15-20 år?


Frågan är om inte lagen om offentligupphandling måste gälla om ett så långt avtal skall tecknas.

 
ANNONS
 
Ingen bild

Jonas Nordh

29 augusti 2012 23:15

OT

Angående kvällens Uppdrag granskning


Titta noga vid tid 44.40 här:
http://www.svtplay.se/uppdrag-granskning

Sedan här:
http://3.bp.blogspot.com/_aMUVoca4BU0/SxbHF2M3KHI/AAAAAAAABq4/B5TM9brvJfk/s400/Byggnads.jpg

Sist här:
http://avpixlat.info/2012/04/10/sd-medlemmar-duger-inte-till-fortroendeuppdrag/

Nu får vi se om allt klippande och klistrande fungerade annars blir det här inlägget jättekonstigt

uuuupsan hejsan ;)

 
Lassekolja

Lassekolja

30 augusti 2012 00:06

Laholm´s kommun är också i farten: De köper in en byggnag för drygt 4miljoner, för att ta emot "ensamk...." ja, Ni vet. Men det stoppar inte med det. För att göra det trivsamt för dom små barnen tänker dom renovera huset för lika mycket. Laholms kommun satsar alltså drygt 8.000.000skattekronor för detta ändamål. Att varje "barn" kostar 2-16.000kr/dygn visste vi se´n tidigare.
GRATTIS Laholm´s skattebetalare!!! Behöver jag tillägga att endast Sverigedemokraterna röstade (som vanligt) emot förslaget?!?

http://sverigesradio.se/sida/sandningsarkiv.aspx?p

 
Ingen bild

Essendon

30 augusti 2012 06:55

O.T
Läs på Tryckfrihetssällskapets sida om varför det går utför för Sverige!

"Sverige är illa ute"
http://www.tryckfrihet.com/sverige-ar-illa-ute/

 
Ingen bild

Stefan A.

30 augusti 2012 07:24

Märkligt Ullenhags 300 miljoner för anhöriginvandringen har plötsligt ändrats till 1,3 miljarder,enl. en kort okommentarbar TT-notis i svd,och ingen debatt väcker det i media förstås, att en minister uppenbarligen står och ljuger Svenska folket rätt upp i ansiktet....

 
Ingen bild

Hacke

30 augusti 2012 09:31

Just så Stefan A. Det ska bli mycket intressant och se hur media tacklar denna "nätta justering".
Det blir väl som vanligt numera, inte minst med alla obehagliga sanningar på brottsområdet nu när mer eller mindre alla har knäckt fulmedias löjeväckande koder och fixande och trixande med fakta. Det blir huvudet i sanden - tyst som i graven, inget har hänt, allmänintresse noll.
Att allmänhetens förtroende för våra s k journalister också närmar sig nollpunkten tycks dom fullständigt skita i.

 
Ingen bild

AWSvensson

30 augusti 2012 10:50

och en befarad anstormning av somalier har plötsligt ändrats från 27000 till 4000. Den kommunen som tro att 4 års snuspengar räcker bör nog ta en titt på statistiken,snarare 20 år eller aldrig kommer dessa ut och kan försörja sig.

 
Ingen bild

Sven Dacke

30 augusti 2012 11:12

Vem skapar hatet?

Är det pensionären, fabriksarbetaren, eller fru svenson. För det kan väl inte vara dom personer som kommer till Sverige genom sitt betende och sätt att uppträda


Följande händelse var jag med om för ca en månad sedan i den lokala ICA butken i en av Växjös förorter.
Butiken är öppen till 22.00 och oftast bemannade av unga kvinnor, som verkligen inte har ett lätt jobb

Det hela inträffade någon timme innan stängningsdags, en grupp med yngre män i varierande åldrar driver runt butiken och plockar varor i en korg, och tjattrar på ett språk vi inte förstår.

Jag står i kassakön men har sätt gänget och tittar vad dom skall göra. kassörskan håller ett vakande öga på gänget samtidigt som hon slår in i kassan. Gänget går bakom en hylla och jag förstår direkt att dom är på väg mot den obevakade ingången med sina korgar.
Kassörskan ser sama sak, greppar telefonen och slår in en kod. En annan kvinna i butiken som plockar upp varor stoppar gänget och beordra dom tillbaka till kassan. Underligt nog gör dom det.


Det här är endast en händelse i Sverige 2012, som jag råkade få se.
Men om dom bara forsatt gå ut eller övermannat kvinnan, vad skulle vi kunna göra?

Dessa unga män som kommer hit, får mat husrum och kontanter, våra pengar, vad har dom för ansvar för vad som händer och att motsättningarna ökar dag för dag.

När tröttnar vi Svenskar? Och då räknar jag även in dom ärliga människor som kommit från andra länder för att få ett jobb och försörja sig. Och dom som är mest förbannade i dag är dom som kom som invandrare under tidigare perioder och gick direkt till ett arbete. Men idag finns inga arbeten utom dom jobb som riskapitalisterns ordar på flyktigboenden som “barnskötare”

När tröttnar Svenskarna, hur länge kan Rainfelt regimen fortsätta sin djävulska plan?

 
Ingen bild

Hulda

30 augusti 2012 11:40

Nu ska tydligen staten kasta ut 1,3 MILJARDER till kommunerna för att betala den gigantiska Somaliska anhöriginvandringen.
Det är säkert många som lystet slickar sig om munnen nu. Invandringsindustrin vädrar morgonluft...
Men ännu flera suckar tungt och undrar hur det kunde gå så fel....

 
Ingen bild

Norrlänning

30 augusti 2012 11:58

Vi norrlänningar vet att det inte finns kalla temperaturer - möjligtvis låga. ;-)

 
Ingen bild

Stefan A.

30 augusti 2012 12:25

Alliansen borde verkligen fundera på att gör Erik"Joe Labero"Ullenhag till finansminister, han kan verkligen trolla med siffror, kan få 1,5 miljard att se ut som 300 miljoner,han kan få 27 000 att bli 4000, tänk vilka underverk han kunde gör med den 1 200 miljarder stora statsskulden.....

 
Ingen bild

Skånepåg

30 augusti 2012 12:30

Hej Norrlänning!

Termometern visar ett värde och när man sedan korrigerar med vindhastighet och luftfuktighet, vad kallar ni norrlänningar det då för? Finns ett fint ord för detta, men om man nu inte är metereolog vad säger man till vardags? I mina barndomstrakter i Skåne hade vi någon inflyttat granne från Norrland. Gjorde inget annat än klagad hur kallt det var bara det var några minusgrader och menade att det var mycket kallar än de trakter han kom ifrån!

 
Ingen bild

N. Roheda

30 augusti 2012 12:46

Vad det gäller temperaturen, så är det inte tempen i Kalmar som är av intresse utan den totala över hela jorden. Det är extremt varmt på ett flertal platser runt vårt klot. & enl. flertalet forskare har medeltempen stigit med 1,5 grader på 250år. Varför är det ingen som vet, men varmare har det blivit.

 
Ingen bild

Skånepåg

30 augusti 2012 13:11

@ N. Roheda

Om nu inte tempen i Kalmar är av intresse så kan vi ta en tur till Mongoliet/Tibet eller någonstans i dessa trakter.

Nyligen kunde vi höra att nyfödda kalvar av jak eller (finns lätt att hitta korrekt fakta på Google) vilken boskap det nu var, har dött av kylan så att de som levt där tvingats lämna områden som bebotts av deras förfäder i 100-tals år. Samtidigt lär isen i Arktis smälta i rekordfart.

Tror inte att det finns en människa som kan ge en förklaring på vad det är som sker? Är nog mer komplicerat än de enkla förklaringsmodeller som presenteras i massmedia och av diverse fanatiker typ Al Gore.

 
Ingen bild

Skånepåg

30 augusti 2012 13:26

Rättelse stavning Torsdag 30 aug 12:30: metereolog = meteorolog

 
Ingen bild

Skånepåg

30 augusti 2012 13:49

Geert Wilders till Malmö på inbjudan av Tryckfrihetssällskapet.

Från Avpixlat http://avpixlat.info/2012/08/30/geert-wilders-till-sverige/#more-32820

Måste konstatera att detta är ett "vågat" evenemang, och där svettpärlorna antagligen redan börjat synas i pannan på ansvariga inom SÄPO!

 
Ingen bild

AWSvensson

30 augusti 2012 14:38

Konstig rubriksättning.
"24-årig Kalmarbo stal en potatis".
Men utan möjlighet att kommentera ges ledtråd.
Barometern.

 
Svensson

Svensson

30 augusti 2012 14:53

Hur kan man ha råd med den här dyra invandringen, när det är så dåliga tider är för mig en gåta.

http://svenssonsfunderingar.wordpress.com

 
Ingen bild

sven-erik karlsson

30 augusti 2012 15:47

Istället för att ta hit bärplockare frå Bulgarien och Rumänien med åtföljande hemreseproblem ,så borde de som väntar på PUT % TUT tipsas om att det finns pengar att tjäna i de svenska skogarna ! Det är ju en nationalekonomisk förlust att inte plocka av de bären som finns ! S-E Karlsson numera oberoende debattör !

 
Ingen bild

Magentan

30 augusti 2012 15:53

Folkutbytet och islamiseringen av Sverige ska genomföras till vilket pris som helst. Staten och kommunerna spränger alla kostnadsgränser för att erbjuda lyxboenden till den inforsande strömmen av outbildade muslimska invandrare från MENA-länderna till vårt Nya Sverige.

Våra skattepengar används till att köpa upp herrgårdar och lyxvillor på löpande band för att bereda plats åt de s.k "ensamkommande barnen" samt "barnens" stab av tjänstefolk (som också betalas med skattemedel). Övriga asylsökanden och de senast aktuella somaliska anhöriginvandrarna får tydligen ännu så länge nöja sig med bostäder av mer normal standard.

För svenska ungdomar finns i bostadsbristens Sverige emellertid ingenting alls. De ska tydligen bo kvar hemma hos mor och far till närmare 30-års åldern. Tur för dem på ett sätt, eftersom det inte heller finns några jobb till dessa våra vanliga svenska ungdomar att försörja sig på. Det kan inte bli några resurser över till dessa eftersom regeringen och resten av 7-klövern anser att skattemiljarderna i första hand ska satsas på instegsjobb, jobbcoachers, etableringslotsar, gode män, advokater, socionomer, psykologer, terapeuter osv till den helt vansinniga men för vissa ENSKILDA PERSONER oerhört lönande invandringsindustrin.

Resurserna räcker även dåligt till gamla moster Ella (93) som får ligga ensam hemma i väntan på att hemtjänsten ska komma och byta blöjor på henne. Hon bröt lårbenshalsen när hon snubblade på sin matta och har forslats tillbaka hem redan ett par dagar efter operationen. 91-årige farfar Sven, som började jobba och betala skatt i Sverige redan när han fyllde 14, har faktiskt haft den otroligt stora turen att få en plats på Äldreboendet efter sin senaste allvarliga stroke. På boendet har man emellertid precis sparat in på den där extra koppen kaffe på eftermiddagen. En sådan lyx som en extra kopp kaffe åt honom och hans medboende under deras allra sista levnadsår finns det inte pengar till i dagens Sverige.

Här kan ni se bilder på det senaste lyxboendet för de "ensamkommande barnen" i Laholm. I Laholm bjuder skattebetalarna även på kostnaderna för körkortsutbildning till "barnen". (Hur nu detta går ihop - jag trodde man skulle vara 18 för att få körkort???).

http://www.friatider.se/laholm-mangmiljonsatsar-pa-ensamkommande
(Läs gärna kommentaren från signaturen "Krusifilia" i kommentersfältet under artikeln!)

(En positiv sak med detta nya lyxboende i Laholm är att det tydligen ligger i ett "fint" område. Det kan vara på tiden att även den "övre medelklassen" får stifta lite närmare bekantskap med det "Nya Sverige".)

 
Ingen bild

AWSvensson

30 augusti 2012 16:11

Ja säg det som inte kan bli rasistiskt,ordet rasism har omdefinierats och betyder i princip en galen humor där allt ska penetreras för att finna dolda rasistiska budskap.

 
Ingen bild

AWSvensson

30 augusti 2012 16:12

http://www.svd.se/naringsliv/nyheter/varlden/kanada-sedel-anklagas-vara-rasistisk_7460240.svd

 
Ingen bild

Da Capo

30 augusti 2012 16:19

*** EN RIKTIG TIDNING ***

DISPATCH - INTERNATIONAL

på svenska - danska - engelska - tyska

http://dispatch-international.com/sv
------------------------------------------
http://dispatch-international.com/content/sweden%E2%80%99s-constitution-changed-secret

 
Ingen bild

Observer

30 augusti 2012 17:32

I tidigare kommentarer på Avpixlat har det uppgivits att avtalet mellan Laholms kommun och Migrationsverket talar om "ensamkommande barn mellaen 18-25 år".Någon som kan verifiera alt. dementera uppgifterna?

 
Ingen bild

SM811

30 augusti 2012 18:32

På nyheterna 18.00 Kommunpolitiker (M) vill att staten skall ta ett större ansvar för anhöringsinvandringen i Växjö. Han säger att det kan ta 10-20 år innan de kommer ut i arbetslivet. Snacka om att kasta skattepengar i sjön. När skall idioten ta slut?

 
Ingen bild

Da Capo

30 augusti 2012 20:29

Viktigt meddelande till EXPO och alla
likasinnade (90% av Nya Sveriges
befolkning?)! Nu brinner det i knutarna.

Geert Wilders är inbjuden till Malmö och
Tryckfrihetssällskapet den 27 oktber.

Detta är en ren provokation mot 7-klövern,
PK-etablissemanget och Nya Sverigess 600 000
muslimer. LO också, och Mona Muslim! Svenska
media sitter och nervöst biter på naglaran och
vet inte hur de skall göra - ännu har inget
blivit sagt eller skrivet.

Detta besök måste förhindras - EXPO och AFA
måste mobilisera alla till buds stånde krafter.
Fram med vuvuzelamusikerna och Dror Feiler.
Schengenöverenskommelsen gör tyvätt ett
inreseförbud omöjligt. Eller?

 
Ingen bild

AWSvensson

30 augusti 2012 20:47

http://www.svt.se/nyheter/regionalt/smalandsnytt/miljonersattning-racker-inte
Ullenhag förnekar sig inte,men inte kan han själv tro på vad han säger, i så fall blir vi allvarligt oroliga för hans hjärnstatus.
Hänvisning från 811

 
Ingen bild

Thoralf A

30 augusti 2012 23:02

Det vore väldigt intressant om Geert Wilders även kunde besöka Sverigedemokraterna kommun o landstingskonferens samma helg som han är inbjuden av Tryckfrihetssällskapet.

Vilken medial uppmärksamhet SD skulle få!!!!

 
Ingen bild

Den Gode

1 september 2012 09:24

Nu är jag inte helt säker på att teorin om den globala uppvärmning helt kan förkastas därför att kalmar hade en kall natt, men vad vet jag om sånt.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - Tisdag 1 jan 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3
4
5
6 7
8
9
10
11
12
13 14
15
16
17
18 19
20 21 22 23 24 25 26
27
28 29 30 31
<<< Augusti 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se