thoralf

Direktlänk till inlägg 7 augusti 2012

MEDIA TAR INTE SITT ANSVAR

Av Thoralf Alfsson - 7 augusti 2012 19:25

I början av juni kom en rapport från Rikspolisstyrelsen som visade hur polisen klarar sin uppgift att utreda brott. Trots ett ökat antal poliser de senaste åren har inte uppklarningsprocenten ökat. Vår kampanj ”inga fler papperspoliser” var med andra ord vältajmad.


Kalmar län var inget undantag, utan visade sig var sämst i klassen. Eftersom jag även sitter med i polisstyrelsen för Kalmar län så intresserar jag mig givetvis för frågan och jag förutsätter att statistiken kommer att redovisas på nästa polisstyrelsemöte. En förklaring till Kalmar läns dåliga resultat kan vara att man fått skicka resurser till Malmö för att bistå i alla mordutredningar och den ökade polisnärvaron i det som kallas ”Operation Alfred”.


Det finns dock en annan sak, som delvis varit aktuellt på senaste tiden, signalement!


Polisen har vid några tillfällen gått ut med signalement där man inte bara angett t.ex pratar svenska med brytning eller utländskt utseende utan i ett fall angett pakistanskt utseende. Detta har fått en hel del av det politiskt korrekta att gå i taket och anklaga polisen för både det ena och det andra. Enligt Avpixlat har till och med TT kontaktat polisens kommunikationscentral för att tillrättavisa polisen. Läs inägget på Avpixlat och missa inte alla länkar under inlägget.


I våra grannländer förundras man dock över hur det politiskt korrekta samhället i Sverige ”styr” all offentlig verksamhet. Det redskap som används är media och den stora majoriteten av vänsterjournalister som uppenbarligen har makten inom svensk media.


Jag tror dock att det finns ett rejält utrymme för en icke politiskt korrekt aktör på marknaden och jag hoppas att SD med sympatisörer har förmågan att fylla detta tomrum.


Dick Erixons sågning av DN häromdagen var välkommen och befogad.


Media har faktiskt enligt min mening en viktig roll när det gäller polisens möjligheter att lösa brott. Något som vänsterkrafterna inom media tydligen inte vill kännas vid, då de snarare skyddar brottslingar istället för att hjälpa till att få dem lagförda.


Jag tänker då på hur media sällan återger polisens signalement i sin helhet. Jag är säker på att polisen skulle utnyttja möjligheten med media om man visste att media inte skulle censurera delar av signalementet och därmed i många fall göra det väldigt diffust och utan ”unika” detaljer.


Vill vi att polisen skall förbättra sin statistik för uppklarade brott måste vi alla dra åt samma håll och det gäller givetvis också journalistkåren.


För ca en månad sedan rånades en 78-årig kvinna i sitt hem i Kalmar. I detta fall tog polisen fram möjligheten med att gå ut med ett signalement på gärningsmannen. Här kommer en del från polisens hemsida.

”Kvinnan chockades, men har ändå kunna ge ett bra signalement på den misstänkte rånaren och Polisen vill gärna att allmänheten hör av sig om de tror sig ha sett något som kan sättas i samband med händelsen.

Mannen beskrivs som cirka 1,70 lång, mörkhårig, smal kroppsbyggnad och smalt ansikte med solbränd hy. Han var klädd i en röd luvtröja med dragkedja, svarta knälånga byxor och mannen talade svenska med brytning.”


Nu vet säkert alla att det inte är så många som läser polisens hemsida regelbundet och om ett signalement skall få någon effekt måste media medverka. Signalementet består av 211 tecken inklusive blanksteg, så det kan knappast sägas vara så speciellt utrymmeskrävande.


När Barometern skrev om detta rån av en 78-årig kvinna slog Gota Medias censur och de pressetiska reglerna till och texten blev minst sagt fattig.


 


Varför skall polisen gå ut med ett signalement när media så fullständigt saboterar signalementet så att det i princip passar in på flera tusen ungdomar i Kalmar. Det rätta signalementet skulle mycket väl kunnat leda till avgörande tips för polisens utredare om det publicerats i Kalmars största tidning Barometern.


Jag anser att även media har ett ansvar för den låga uppklarningsprocenten av brott. Jag skulle skämmas om jag vore chefredaktör för en tidning som handskas på det sättet med ett signalement från polisen! Det är rena hyckleriet!


Hur ska man kunna känna någon respekt för media och journalister? Det jag känner är istället ett förakt över deras politiska korrekthet då de i praktiken skyddar brottslingar genom sin censur och pressetiska regler.

 
 
Ingen bild

Nilsson

7 augusti 2012 19:54

Våra skattepengar finansierar en ej korrekt fungerande polis > Fler kriminella i samhället > Mer skattepengar till att rusta upp efter de kriminellas uppsåt (tag exemplet Berga-branden) och så fortsätter det. Och vi öser på med fler och fler blivande kriminella hela tiden, så bättre lär det inte bli. Media skulle som du säger mycket väl kunna spela en viktig roll i uppklaranden av brott. Men de väljer helt enkelt att prioritera kriminella invandrare framför etniska svenska medborgare.
Ännu ett steg i riktningen mot ett utbytt urfolk...

 
Ingen bild

Solidus

7 augusti 2012 20:11

Håller med dig Thoralf. Det är ju näst intill mot all pressetik att försvåra att brottsling grips när den enda makten söker svar dvs. polisen. Nu är det dags att se över presstödet, de som inte uppfyller de kriterier om opartiskhet skall givetvis inte hållas bärande med skattemedel.

För övrigt så anser jag att presstödet skall upphöra med omedelbar verkan så att journalisterna måste göra sitt arbete så att vi börjar köpa tidningar igen. Mitt företag får inte en krona i stöd varför skall en lögnaktig press som inte orkar göra ett ordentligt dagsverke få miljonbidrag,det är för mig sinnessjukt samt odemokratiskt och förlegat.

 
Ingen bild

Essendon

7 augusti 2012 20:41

Som sagt, det är media med dess ägare som styr i Sverige! Journalisterna är mest nyttiga idioter!

http://sv.wikipedia.org/wiki/Nyttig_idiot

 
Ingen bild

Nalli

7 augusti 2012 20:52

Solidus
Tisdag 7 aug 20:11
” För övrigt så anser jag att presstödet skall upphöra med omedelbar verkan ”

Du har alldeles rätt.
Jag hoppas att du har läst detta från SC. länk.
Gammelmedia får drygt en halv miljard i bidrag.
http://www.swedenconfidential.info/2012/...idrag/#ixzz22mJ3GAEC

 
Ingen bild

Nalli

7 augusti 2012 21:11

Här kommer den rätta länken.till SC.

http://www.swedenconfidential.info/2012/08/06/gammelmedia-far-drygt-en-halv-miljard-i-bidrag/

 
Ingen bild

Hulda

7 augusti 2012 21:23

Tänkt scenario: Media mörkar ett signalement. Polisen misslyckas, då "detektiven" allmänheten inte får tillräcklig information. En journalist utsätts för ett allvarligt brott av denne "skyddade" brottsling.
Så kan det gå om inte allmänheten får rätt kunskap.
Inte att jag önskar att någon blir utsatt för ett allvarligt brott, men ett sådant brott skulle säkert påverka journalistkåren.

 
Ingen bild

Lotta

7 augusti 2012 21:30

Kommer ihåg den lilla ynkliga notisen eftersom jag mailade vederbörande om just det skrala, intetsägande signalementet och fick följande skrattretande svar: "Av utrymmesskäl var vi tvungna att välja borta vissa delar, bland annat en del av signalementet. 

När den gick i tryck hos oss var vi dessutom lite sena med nyheten (tyvärr), därav blev det en lite kortare text.

Angående att just brytningen så vet jag inte om det är så relevant hur personen pratade, om nu något vittne sett honom, men jag förstår din synpunkt."

 
Ingen bild

edward.ulfertz@gmail.com

7 augusti 2012 22:33

Angående Dick Erixons sågning av DN häromdagen.

http://gluefox.blogspot.se/2012/08/egypten-hotar-att-invadera-gaza.html

 
Ingen bild

Morningstar

7 augusti 2012 23:25

Jag hoppas innerligt att Leffe GW går med i SD. Det vore det bästa kap ni hade kunnat göra. Ty dels är han otroligt folkkär i dom breda lagren men han är även väldigt kompetent inom sitt yrkesområde och en duktig författare. Jag förstår inte hur det skulle kunna missgynna honom, för han kan inte ha långt kvar till pensionen. Fast det beror ju förstås på om Reinfeldt höjer den eller inte. Då blir han tvungen att sitta kvar i PK-träsket ett decennium längre och efter det är han nog inte så pigg på att ge sig in i politiken. Men jag tror han skulle dra till sig riktigt många nya röster och folk hade nog blivit riktigt förbannade om PK hade börjat mobba honom. Vilket i sin tur lett till än fler nya röster.

 
Ingen bild

Ludvig

8 augusti 2012 06:42

Instämmer helt Thoralf!

 
Ingen bild

Info

8 augusti 2012 08:02

MEDIERNA OCH ANSVARET

För några dar sen var Sveriges radios journalist Sofia Thermaenius på tapeten här. Alltså, i samband med hennes lögnaktiga återgivande av två SDU:ares ”våldsamma hotelser” på ett rasåtskilt Pride-möte (kallat ”workshop”).

Jag antydde, att Sofia själv verkade på en militant, lesbiskt sammansatt radioredaktion samt efterlyste litet underrättelser om hennes övriga insatser i Godhetens tjänst.

Inga upplysningar inflöt hos Thoralf. Här har jag just hittat ett citat av något som hon tidigare sagt:

“Mäns förmåga till att ta plats och erövra är för mig skrattretande. Trots att de inte är särskilt vackra att titta på eller har något att säga, faller allas ögon på dem. Högljudda, vrålande, stora kroppar får mig ofta att vilja kräkas. Ibland gör jag det också. Jag brukar efteråt torka av mig på någon killes tröja och låta han få ta hand om resterna av min spya. På så sätt slipper jag själv att tvätta.”

http://genusnytt.wordpress.com/2012/08/07/manshatets-sjalvforstarkande-spiral/#comment-105577

Hur kan Sveriges radio anställa en person, som på småbarnsvis skriver ”och låta han få ta hand om”? (Skall vara: ”låta honom få ta hand om”.)

Alltnog – ovanstående citat är autentiskt (2009-11-25) och hittas här:

http://synkop.com/?p=412

Sofia Johansson, inläggets upphovsPERSON, bytte senare namn till Sofia Thermaenius

 
Ingen bild

Hulda

8 augusti 2012 08:31

Tullen beslagtog 431 kg Kat på Öresundsbron igår, meddelar SR. Men hur mycket slinker förbi Tullarnas skarpa ögon.
"AB Somalie import" jobbar säkert hårt..

 
Ingen bild

Hulda

8 augusti 2012 08:39

@Info.. Det är garanterat ett stort plus för att få jobb på SR,s P3 om man är vänsterextremist och även homosexuell. Lyssnar man noga, så lyser det igenom ganska ofta.
Minns redan 2001 när div. vänsterexemplar slog sönder delar av Göteborg. P3,s ungdomsradio var veckan efter KNAPPAST neutrala...

 
Ingen bild

Hacke

8 augusti 2012 09:05

Media har all makt men inget ansvar.
Rena paradiset således för vänster- och miljöpartifolket som dominerar på redaktionerna.
Det borde självklart finnas enhetliga och tvingande regler för hur signalement ska nå ut till allmänheten via media för att underlätta gripande av brottslingar och skydda medborgarna.

 
Sven Dacke

Sven Dacke

8 augusti 2012 09:09

Angående regeringens senaste desperata utspel om nystartzoner.

Läste denna intressanta kommentar på SVD, där man ibland kan hitta något läsvärt, kanske inte tillräckligt för att prenumerera men man kan ju gratisläsa.


Från kommetarerna på SVD, iden kan kanske utökas till att gälla brandkår, polis och liknade och skulle lösa stora prblem för etniska svenskar mitt i livet.


Kommentarfältshögerforward 1 timme sedan
Varför inte låta enklaverna bli helt autonoma? Låt dem själva bestämma vilken skatt de ska betala, låt dem själva disponera skattemedlen och bestämma vilka bidrag de ska "plocka ut".

Låt dem organisera sin egen offentliga sektor. Det som fungerar på en plats kommer ju sannolikt också att göra det på en annan. Då kan "nystartzonerna" bli precis som Sverige. Alla vill ju bli precis som oss.

Men våra politiker tror säkert att just deras insatser med svenska skattemedel är nödvändiga för att skapa "det goda samhället". Tyvärr visar enklaverna att så inte är fallet -- de har uppstått ur föreställningar och värderingar som har litet eller inget alls gemensamt med de svenska.

Det är kanske fräckt att påpeka att Sverige inte skapades av politiker och deras skattesatser, utan av en gemenskap som politikerna kapade och nu gör sitt bästa för att avveckla. Men politikernas idé fungerar inte, vilket vem som helst kan se. Ändå kan de inte tänka om.

Houston, we have a problem.

http://www.svd.se/opinion/ledarsidan

 
Ingen bild

Magentan

8 augusti 2012 09:52

KHATSMUGGLING
Apropå "Huldas" kommentar 08:31.
Läs på bloggen Sweden Confidential om en annan khatsmugglande somalier och dennes vansinnesfärd i Värmland då han påverkad körde en bil fullastad med 338 kg khat i 100-140 km/tim, ibland på fel sida vägen under de 6,5 mil som han förföljdes av polis.

Mannen har förutom fru och fem barn i Somalia även en f.d fru i Köpenhamn som han har ett barn med, samt ytterligare en fru i Oslo som han har två gemensamma barn med. (Enligt vår egen rättroende muslimske riksdagsman Abdirizak Waberi (M) får ju varje rättroende muslim ha upp till 4 fruar.)

Khatsmugglaren lämnade Somalia 1992 och uppehöll sig därefter bland annat i Libyen innan han flydde till Italien, där han blev beviljad uppehållstillstånd. 2003 anlände han till Norge och har, med undantag för ett par korta avbrott, uppehållit sig där sedan dess. Han fick i april 2004 avslag på sin ansökan om asyl i Norge. Sökte därefter asyl i Sverige men fick återvända till Norge efter att Migrationsverket i Sverige fått en träff på hans fingeravtryck under handläggningen av asylansökan.

Värmlands tingsrätt dömde honom nu till fängelse i 1.1/2 år för grov vårdslöshet i trafik, narkotikabrott och försök till narkotikasmuggling. Åklagaren yrkade även på livstids utvisning, men detta ogillades (givetvis) av tingsrätten!

Här finns mer att läsa om detta (och många andra svenska vansinnigheter):
http://www.swedenconfidential.info/2012/08/02/knarksmugglande-somalier-fran-norge-med-italiensk-pass-slapp-utvisning-fran-sverige/#ixzz22QktD3N4

 
Ingen bild

SM811

8 augusti 2012 11:17

Journalister förtroende är i botten har man sett i otaliga mätningar och inte blir det bättre med tiden. Tydligen tar de inte åt sig av kritiken utan harvar på i samma PK fåra.

 
Svensson

Svensson

8 augusti 2012 12:13

Om tio år, kommer vi Svenskar skratta åt PK, och massinvandringen. Vi kommer säga - Vilka jävla dårar det var, Reinfeldt och company.

http://svenssonsfunderingar.wordpress.com

 
Ingen bild

Info

8 augusti 2012 14:08

SVERIGES RADIO: NÅGOT TYPISKT SVENSKT

Reinfeldt, Sahlin m.fl har ju på senare år tävlat med varandra i att försäkra för sina väljare, att just Sverige saknar en egen kultur. Men nu har i alla fall Sveriges radio till sist hittat något typiskt svenskt.

Studio Ett idag handlar bl.a om tvångsgifte. Programmet föranmäls av Sveriges radio (= Alex Bengtsson + Daniel Poohl?) med följande ord:

”Faezed Rahimzade, 15 år, är på flykt idag i Sverige bort från sin familj som inte accepterar hennes val av pojkvän. När hon hotades att giftas bort lämnade hon familjen och följde sitt hjärta. Tvångsgifte av barn är dessvärre inte enbart en svensk företeelse, utan förekommer även i resten av världen.”

Fastän särskilt typiskt för svensk kultur så är det inte ENBART en svensk företeelse…

Sveriges radio tar sitt politiskt korrekta ansvar.

 
Ingen bild

Inte-en-till

8 augusti 2012 16:13

Och den som tvingades avgå blev...: Malin Petersson (M).

Så här yrar en PK-moderat:

- Vi har 2012 nu och vi lever i ett omodernt samhälle, rent generellt så är det skillnad på män och kvinnor, säger Lotte Lundgren, politisk sekreterare för moderaterna i Kalmar kommun till Smålandsnytt.

Vi som inte är karriärmoderater inser givetvis att det är fullt naturligt att ett kommunalråd sitter kvar och att det är en vanlig ledamot i mängden som avgår och inte tvärtom.

http://www.svt.se/nyheter/regionalt/smalandsnytt/malin-petersson-m-avgar

 
Ingen bild

Info

8 augusti 2012 18:42

RÄTTELSE ANG. NYUPPTÄCKT, SVENSK KULTURTRADITION (14.08 ovan)

Tillåt mig rätta mig själv: Programmet "Barnen" görs av en från Studio Ett fristående redaktion. Det övriga stämmer. Eller stämde.

Såvitt jag kan finna, har nämligen producentens namn och bild plötsligt tagits bort från hemsidan (en invandrarkvinna) – dessutom också den del av programtexten, som jag citerade!

Hur kan jag då bevisa, att mitt citat inte i själva verket är fabricerat av Info? Lätt: 20 kommentarer har hittills influtit, av vilka så gott som alla uppehåller sig kritiskt just vid de av Sveriges radio borttagna raderna.

Skynda läs kommentarerna, innan också de raderas:

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=787&artikel=5220066

Programmet sänds första gången den 9/8 kl. 11.03

 
Ingen bild

Hulda

8 augusti 2012 19:07

@Info.. Bra reaktion. Tittade på kommentarerna. Folk är med rätta upprörda. Finns det ingen Nationell stolthet och försvar mot kvinnoförtryck hos journalister??

 
Ingen bild

OT

8 augusti 2012 19:36

Thoralf blogg är alltid först!

De säger att vi SD sympatisörer är korkade jag tror nog det är journalisterna som kör sin hjärna via en dålig checklista, Höör här.

"Förfalskade enkronor som smädar kungen fortsätter att dyka upp runt om i Sverige.": http://www.svd.se/nyheter/inrikes/fler-horkarlsmynt-hittade_7404086.svd

Och vem kan ha gjort dem? En inte helt osanolik kandidat borde vara samma kostnär som gjorde tiokronorna i guld.

"Tiokronor i äkta guld... Tiokronorna tillverkades i mitten på 1990-talet av konstnären Pär Lindblom.": http://www.svd.se/naringsliv/livsstil/tiokronor-i-akta-guld_7045491.svd

 
Ingen bild

Gubben o Gumman

8 augusti 2012 19:52

Har Barometern eller Östran skrivit alls om den funktionshindrade man som rånades i Kalmar häromdagen av 2 unga rånare ?
Rapporterat av Radio Kalmar /Sveriges radio

 
Ingen bild

Gubben o Gumman

9 augusti 2012 16:23

Bla Barometern skriver idag igen om mannen som blev knivhuggen i ryggen utanför Max hambis för en vecka sedan, inget signalement?

 
Ingen bild

Gubben o Gumman

9 augusti 2012 16:25

Under kommentarsfältet i artikeln om ett av Kalmarskärlekspar skrev vi "Lycka till med kapet Malin", fast det tog man bort?
Undrar vilka regler det bröt mot ?

 
Ingen bild

sven-erik karlsson

14 augusti 2012 08:31

Om tio år är det nog inte många som skrattar om det håller på som det gör nu i Sverige ! Då blir det nog lätt att hålla inne på skrattet !

 
Ingen bild

sven-erik karlsson

15 augusti 2012 11:27

Undras hur det är med kidnappningen av en kvinna i Fågelfors som det står om på högsbysidan i ON idag ,hon ska ha misshandlats och hållits fången alternativt i Fågelfors och Malmö det osar invandrarrelaterat !

 
Ingen bild

sven-erik karlsson

19 augusti 2012 11:01

OT . Mästaren i dyngsprättning H.G.Strömer Högsby är igång och spyr galla på allt och alla !

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - 1 januari 2019 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3
4
5
6 7
8
9
10
11
12
13 14
15
16
17
18 19
20 21 22 23 24 25 26
27
28 29 30 31
<<< Augusti 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards