thoralf

Direktlänk till inlägg 5 augusti 2012

UTREDNINGEN LÄGGS NER

Av Thoralf Alfsson - 5 augusti 2012 00:23

Som vanligt lägger man locket på! Enligt Kyrkans tidning så lägger Luleå stift ner sin utredning mot Aleksander Radler. Jag är övertygad om att det är en uppgörelse mellan stiftet och Stasi-spionen Radler. Genom att han avsäger sig prästerskapet så läggs också utredningen ner. Läs artikeln.


Eftersom de senaste avslöjandena tycks ha att göra med att ”nya dokument” har sammanfogats av de strimlade materialet som lär finnas i 15000 säckar i Stasiarkiven så är nästa fråga självklar.


Vad gör svenska Säpo?


Kommer Säpo återuppta utredningen mot Aleksander Radler när han nu erkänt sitt samarbete med Stasi och det finns nytt ”färskt” material i Stasi-arkiven i Berlin. För mig är svaret självklart! Är det det för Säpo?


På nätet görs det också gällande att han haft en del kontakter med Vitryssland, så sent som på 2000-talet. En sak är säker, ränderna går aldrig ur.


En annan person som också vill ha mer svar är prästen Dag Sandahl som skrivit flera blogginlägg angående Aleksander Radler. Så här skrev Dag Sandahl nyligen i ett blogginlägg.


”Frågorna om hur Radler fick en bas i Svenska kyrkan ska väl också ställas? Var och av vem prästvigdes han? Finns i materialet något som berättar om Växjö stifts DDR-kontakter och kan förklara hur biskop Lindegård och professor Wingren blev hedersdoktorer i östtyska Greifswald? Var detta belöningar som på något sätt kan han med Radler att göra?”


I ett blogginlägg för några dagar sedan ställde jag frågan. Vem var professor X. Det har kommit flera tips om vem som var professor X. Enligt dessa tips skall det röra sig om den professor Wingren som Dag Sandahl tar upp i sitt blogginlägg. Birgitta Almgren omnämner många gånger professor X när hon skriver om nr. 24 (Aleksander Radler) i sin bok ”Inte bara spioner”. Professor X rekommenderade Radler enligt Birgitta Almgren.


”Professor X rekommenderade honom på det varmaste till fortsatte studier och vistelse i Sverige. Vad som däremot inte står i Säpoutredningen är den viktiga kopplingen att professorn som lovordade den östtyske studenten året innan utnämnts till hedersdoktor vid ett universitet i DDR, en utnämning som DDR-regimen tilldelade positivt inställda nyckelpersoner som förväntades göra insatser för DDR.”


Är Professor X den utpekade Gustaf Wingren?


Det finns även en annan intressant omständighet när det gäller Gustaf Wingren.


”En gång efter ett möte med en samtalsgrupp som Olov Hartman ledde på Sigtunastiftelsen fick jag höra att Wingren skulle gifta sig med en av deltagarna i gruppen, nämligen den kända vänsterdebattören med bas i FNL-grupperna och styrelseordföranden för FIB/Kulturfront, Greta Hofsten. Jag trodde det var ett missriktat skämt, men det visade sig vara djupt allvar.”


Lika barn leka bäst!


 
 
Ingen bild

Hulda

5 augusti 2012 00:52

Bra Thoralf! Gräv vidare! Ställ många känsliga frågor!
Vi är många som vill ha fram namnen på alla fula fiskar som sammarbetade med Östtysklands kommunistdiktatur.
Den stora frågan som återstår är vilka riktigt stora namn som skyddas. Den dagen alla namn publiceras kommer Sverige att skaka i grunden.

 
Ingen bild

kalle

5 augusti 2012 02:28

det har varit mycket politisk korrekthet och mygel sedan länge i Sverige. tack varae att få modiga vågar stå upp så kan sverige överleva som en fungerande nation.
fler måste verkligen engagera sig som Thoralf gör.
annars kommer globala finansbolag att plundra Sverige på allt.
och kriminella nätverk växer sig starka och styr i riksdagen, det är södertäljemaffian bevis på.

en sak man böeja med är att stoppa skatteplundringen från rikskapitalbolag som snor skattepengar genom feta bidrag för att bygga vindkraftverk.
om 20 år står dessa monster öde och vindkraftbolagen har gjort konkurs och ägarna har stuckit med pengarna.

kvar finns förstörd skogsmark med vägar och elkraftgator i finaste nationalparker och vildmark.

riksdagen kan bromsa utbetalningarna skattepengar för vindkraft etablering tills bara seriösa bolag finns kvar.

vindkraftverk borde endast få byggas på stora åkrar där ingen skall gå och marken redan är exploaterad.

att bygga till havs förstör havsbotten och ålar utrotas när deinte kan orientera sig pga störning från elektromagnetism från kraftkabel.

http://na.se/nyheter/lekeberg/1.1755048-flera-overklagar-vindkraftsbeslut

 
Ingen bild

heimdal

5 augusti 2012 02:59

finns det några bra sidor på nätet där man kan fördjupa sig lite i denhär soppan om spioner för ddr?

 
Ingen bild

Tony

5 augusti 2012 07:07

Bland Sossarna finns en hel del personer som borde kollas upp
bättre , deras fjäskande för djupt odemokratiska regimer var
motbjudande. Två sådana är den ständigt flinande Sten Andersson,
och Pierre Schori, som Säpo hade ögonen på, men som vanligt sopas
det mesta under mattan i Sverige när det gäller höjdare inom
politiken.

 
Observer

Observer

5 augusti 2012 07:09

Det svenska nättet av Stasijobbande svenskar har nämnts många gånger i utländsl press.Det förtjänar att upprepas vad en framstående tyska tidning skrev några år efter den s.k "die Wende" d.v.s kollapsen av DDR."När det blir känt vilka de var vilka samarbetade med DDR och Stasi i Sverige kommer det svenska samhället att skakas om ordentligt".Som vanligt är det tyst från politiskt håll.Radler avslöjades genom en journalistisk insats som man önskar fanns på alla områden.Notera att han var yrkesverksam och nämnd som biskopskandidat.Hur många Radler finns fortfarande och i vilka samhällsfunktioner samt på vilka nivåer finns de?Intressanta frågeställningar för medborgarna dock icke för Reinfeldt & Co.Dessa vill ha locket på.Folket ska hållas ovetande.Statsministern företräder ett parti som tidigare satt rättstaten oerhört högt.Så är tydligen inte fallet längre.

http://fyzp

 
Ingen bild

Ellen

5 augusti 2012 08:18

Fantastiskt bra jobbat Thoralf! Här kommer lite mer info från Borgåbladet om Aleksander Radler och hans förehavanden vid Åbo Akademi innan han kom till Sverige!
http://www.ostnyland.fi/ostnyland/brottslighet/2012-08-03/ddr-spion-skotte-professur-vid-aa

 
Ingen bild

Hulda

5 augusti 2012 09:29

@Observer... Det finns säkert några "fula fiskar" kvar inom Svenska Kyrkan som borde avslöjas. Man tänker på den, nästan Vänstervridning, som skett under åren.
Tänker inte droppa några namn här, men visst anar man....

Sedan nämner Tony två namn som varit med i politiken länge. Ett av de namnen nekade bla. til att Baltstaterna var ockuperade av Sovjetunionen i en intervju som är välkänd....

 
Ingen bild

Urban

5 augusti 2012 09:47

Mera på samma tema
http://www.svd.se/opinion/ledarsidan/vad-finns-om-stasi-hos-svenska-kyrkan_7397278.svd

 
Ingen bild

Nalli

5 augusti 2012 10:16

Tänk om alla journalister och politiker hade varit lika “korrekta” som Professor Birgitta Almgren och
Riksdagsman Thoralf Alfsson SD.(När tror Ni att det kan bli så, kanske år 2014?)

 
Lassekolja

Lassekolja

5 augusti 2012 10:35

Gräv på Thoralf! SD är (som vanligt) enda parti, som har kurage att gräva i "känsliga" frågor. Frågan blir åter, hur nå ut till svenska folket/väljarkåren? Eftersom mediabilden i Sverige ser ut som den gör, bör SD planera och ekonomiskt prioritera fler "allmänna" utskick. Antalet begrepp, som behöver rätas ut bara ökar. Som vi vet kan vi inte påräkna någon hjälp från övrig media. P.g.a att mediaetablissemanget vägrar att göra det dom alltid hävdar att dom gör, nämligen att granska makten och ställa "besvärliga" motfrågor, väljer dom istället att missbruka sin makt! BEDRÖVLIGT!!!

http://www.elbranschen.nu

 
Ingen bild

World Traveller

5 augusti 2012 11:39

Jag har nu blivit stoppad att kommentera pa samtliga tidningar sen jag igar uppmarksammade att polisens talesman, Hesam Akbari, ar muslim. Det var tydligen kansligt. Thoralf, kan du eller nagon annan graeva lite och se vad detta ar for en figur? Skulle inte forvana mig om han ar medlem i nan organisation/forening lierad med Muslimska Brodraskapet. Sverige blir mer slraemmande for varje dag.

 
Ingen bild

Eric

5 augusti 2012 13:27

Väl jobbat..
Är det som du säger så knyts nätet samman, sakat. Alltfler av dessa "IM" avslöjas och kläs av..
Ännu är det kanske bara fotfolket som visats upp men när vi kommer till de mera inflytelserika, de som är anledningen till den tunga hemligstämpeln.. En del kända namn har ju redan nämnts.
DÅ kommer undertecknad att dansa på bordet...

 
Ingen bild

Eric

5 augusti 2012 13:30

Mera här
http://svenska.yle.fi/artikel/2012/08/04/bbl-spion-fran-ddr-professor-vid-aa
Överallt tycks man veta - men inte i Sverige..

 
Ingen bild

Rättvis

5 augusti 2012 13:42

Även Olof Palme var en vän av DDR. Se på bilderna av Palme i DDR i länken . Tänk vilken rövslickare! Att sjunka så djupt att han ger DDR ett sådant stöd.
http://bodilzalesky.com/blog/2009/11/23/ur-medlemsbladet-sverige-ddr-palmes-besok-i-ddr/

 
Ingen bild

Lotta

5 augusti 2012 15:26

OT/

http://gudmundson.blogspot.se/2012/08/mohamed-moummous-son-omhandertagen.html

 
Ingen bild

Gute

5 augusti 2012 17:53

Svensk media jobbar frenetiskt med att leta upp forna nazister i släktträden och vill därefter skuldbelägga deras barn och barnbarn för gamla krigsbrott.

Men när det gäller kommunister och deras spionorganisationer visas inget eller lågt intresse, vilket är ett väldigt avslöjande beteende.

Nu måste sanningen fram, det finns alltså angivare med blod på sina händer som kanske har förtroendeuppdrag i Sverige, kanske inom media och politiken!?

Har SÄPO själva något att dölja?

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - 1 januari 2019 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3
4
5
6 7
8
9
10
11
12
13 14
15
16
17
18 19
20 21 22 23 24 25 26
27
28 29 30 31
<<< Augusti 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards