thoralf

Direktlänk till inlägg 31 juli 2012

SKRATTRETANDE OCH HÅRRESANDE

Av Thoralf Alfsson - 31 juli 2012 13:45

 


Anders Blank har nu äntligen tagit upp rättsövergreppet på Thomas Kazantzidis, ägare till Bistro Bar. I en artikel i gårdagens Barometer har han kommit till samma slutsatser som jag i mitt blogginlägg efter att han läst samma handlingar. Att förseelser bedöms på olika sätt! Men han missar att det är den rödgröna majoriteten i socialnämnden som gör det. En nog så viktig synpunkt då alliansens politiker röstade för en varning!


Dagens artikel som jag hoppas kommer på nätet, vilket den brukar göra om den publiceras på sidan 3 i pappersupplagan av Barometern, men tydligen inte idag. Det gör man i varje fall varje gång jag eller min blogg figurerar som första nyhet på sidan 3   


I artikeln tas fallet upp med den 16-åringen som släpptes in på Palace och serverades alkohol och blev full och sedan antastade två kvinnor, vilket han sedan dömdes för sexuellt ofredande vid Kalmar tingsrätt.


Som jag skrev i mitt blogginlägg har detta ärende hemligstämplats av socialnämnden i Kalmar men nu erkänner alkoholhandläggare Anna Mokvist att man begått ett fel som hemligstämplat denna anmälan. Hon säger att hemligstämplingen skett av misstag, en minst sagt skrattretande undanflykt.


Det mest anmärkningsvärda är trots allt att inget tillsynsärende mot Palace upprättats. Detta tyder på att hemligstämplingen inte var ett misstag utan helt enkelt ett sätt att slippa upprätta ett tillsynsärende mot Palace som ovillkorligen skulle leda till ett indraget serveringstillstånd med tanke på tidigare varningar.


Det mest skrattretande och hårresande står dock socialnämndens ordförande, Roger Holmberg för då han säger följande enligt artikeln i Barometern.


 


Håller man sig alltid till sanningen så behöver man inte vara orolig men nu börjar Roger Holmberg att alltmer snärja in sig i sina egna ”sanningar”.


För min egen del börjar jag samtidigt tycka att det börjar bli både ”roligt” och intressant då man i hela artikeln undviker att nämna att det rör sig om ett så kallat ensamkommande barn på ”16 år” som släpptes in på Palace.


Att Roger Holmberg nu påstår att det kan röra sig om falsk legitimation gör det hela väldigt spännande.


Menar Roger Holmberg att Migrationsverkets uppgifter eller pojkens egna åldersuppgifter är falska?


Eller vad menar Roger Holmberg?


Roger Holmberg är mycket väl insatt i detta ärende trots att han låtsas var okunnig. Det är bara att läsa följande artikel Östran från mars. Läs hela artikeln.


 


Det är både skrattretande och hårresande när man både som politiker men även som journalist försöker dölja detaljerna bakom 16-åringen. Jag gissar att 16-åringen är betydligt äldre än 16 år, han kan mycket väl vara 20+ och då är det helt förståeligt att vakterna på Palace släppte in honom utan att kolla någon legitimation.


Så i detta fall kan samhället ha lurat sig själva vilket i slutändan kan leda till att en stor nöjeskrog får ett indraget serveringstillstånd. Helt enkelt på felaktiga grunder men ändå rätt och riktigt!


Med den åldersbestämning på ensamkommande barn som Sverigedemokraterna föreslår i riksdagen kanske detta inte hade varit något ärende för socialnämnden utan det hade varit utagerat efter Kalmar tingsrätts dom om böter.


Min personliga uppfattning är att Roger Holmberg har förbrukat sitt förtroende som socialnämndens ordförande och bör omgående lämna sin plats till förfogande.


Dessutom anser jag att socialnämnden skall återkalla sitt beslut om indraget serveringstillstånd för Bistro Bar omgående.


Därefter skall man göra en stor utredning över hur man behandlar tillsynsärenden inom förvaltningen och socialnämnden och upprätta säkrare rutiner och riktlinjer för hanteringen.


PS


Det skulle vara intressant att få ett foto på denne 16-åring. Är det någon av läsarna som kan bistå med det? Mejla mig det i så fall.

 
ANNONS
 
abab@spray.se

abab@spray.se

31 juli 2012 14:26

Var får du alla uppgifter ifrån?
Din sida är en riktig rysare som en spännande detektivroman.

http://Nalli

 
Lassekolja

Lassekolja

31 juli 2012 15:29

Bra Thoralf! PK-Sverige/Det Nya Sverige snärjer in sig mer och mer i sina egna lögner! Den stora frågan blir åter, hinner svenska folket (läs:väljarkåren) vakna innan det är för sent?
Thoralf, en av SD´s alla hjältars kamp mot "Goliath"´s hyckleri!
Som väl är brukar alltid sanningen segra till sist!

http://www.elbranschen.nu

 
Ingen bild

Gubben o Gumman

31 juli 2012 15:55

Någon kanske skall göra en anonym anmälan om tjänstefel ?

 
Ingen bild

vmm

31 juli 2012 16:01

Men på det där boendet för flyktingbarn så tillåter dom ju att barnen går på krogen och dricker öl. Så från boendets sida har man inget emot att 15-17-åringarna går på krogen och dricker öl. Sedan att det är olagligt är kanske en annan femma...

"De får gå ut och ta en öl på krogen men inte dricka på boendet."

http://www.ostran.se/NYHETER/Kalmar/Det-aer-inget-faengelse-det-aer-ett-boende/(comment)/view

 
Markku Ahonen

Markku Ahonen

31 juli 2012 16:12

Man ställer sig självklart frågan vad bilden på en 16-åring har med krogarnas alkoholtillstånd att göra. Sakfrågan Thoralf, sakfrågan.

http://blogg.ostran.se/ihuvudetpaahonen/sd-politikern-thoralf-alfsson-drabbad-av-forfoljelsemani/

http://blogg.ostran.se/ihuvudetpaahonen

 
Ingen bild

SM811

31 juli 2012 16:23

@Markku Ahonen
Läs artikeln en gång till så kanske det klarnar varför en bild är intressant.

 
Markku Ahonen

Markku Ahonen

31 juli 2012 16:36

Bilden är totalt ointressant i sammanhanget och ganska så skrämmande att man ber om en bild. När det gäller 16-åringen så lär han knappast ha visat ett falskt leg som visar att han är yngre än vad han är utan äldre. När det gäller sakfrågan om indragna alkoholtillstånd så behövs inte privatdetektiven Thoralf Alfsson utan det finns dem som är bättre på att sköta detta.

http://blogg.ostran.se/ihuvudetpaahonen

 
Ingen bild

sven-erik karlsson

31 juli 2012 16:47

Var ser man dem som är bättre på att sköta detta ?Thoralf har väl bevisat att han hör till den bättre kategorin ! Heja Thoralf !

 
Ingen bild

Allmänintresset

31 juli 2012 17:21

Jag vet inte mer om Markku Ahonen än att han bloggar på ostran.se. Det i sig gör det intressant att han skriver här och att han bloggar om TA.

MA försöker blanda bort korten när gäller vilken grävande aktör det är som har gjort en insats värd namnet i den här härvan. Det är inte gammelmedia, som MA representerar, det är inte heller internetmedia, utan en enskild riksdagsledamot med en i och för sig vältrafikerad blogg. MA försöker få tidningens och nu även bloggens läsare att glömma TA:s insats genom att hänvisa till TA:s - i MA:s tycke - blygsamma antal personröster i förra riksdagsvalet. - Hur många personröster fick MA i samma riksdagsval? - Hur många personröster får TA 2014?

Självklart har en bild på 16-17-18-19-20-21-åringen ett allmänintresse. Varför publicerar inte Östran bilden? Varför agerar inte Östran med hänsyn till allmänintresset? (Svensk medias definition av allmänintresse är just isolerat svensk och att följa dessa regler är en skam för varje sann publicist.)

 
Svensson

Svensson

31 juli 2012 17:30

Hemligstämplades av misstag, ja då erkänner hon att dom hemligstämplar känsliga saker då.

http://svenssonsfunderingar.worldpress.com

 
Ingen bild

Gubben o Gumman

31 juli 2012 17:42

Ahonen : Är det jobbigt med privatdetektiver för blåsta korrumperade sossas hehe

 
Ingen bild

Solidus

31 juli 2012 17:45

Thoralf är vad många vilja bli dvs sanningsenliga och rättfärdiga. Trenden är bruten nu! Sverigedemokrater som Thoralf visar vilka latmaskar media är. Illustrerad av följande.

Lille Kalle får frågan om vad hans pappa arbetar med av sin skolfröken inför klassen, - nhja jo han är porrklubbsföreståndare. Men kalle det är han ju inte -jo det är han visst. Efter att det ringt ut så frågade Fröken Kalle varför han svarat som han gjort, jo förstår Fröken, inte vågar jag säga att han är journalist på Barometern inte....

 
Ingen bild

räven

31 juli 2012 17:53

Thoralf, din sida ser estetiskt förjävlig ut. I övrigt är det en underbar blogg som jag läser dagligen. Men snälla ordna eller be en vän ordna sidan lite så den inte ser ut som sidorna gjorde på 90talet.

Ps. Jag vet att den är sprillans ny så det är förståeligt, men kände att jag ändå ville påpeka det. ds

 
nathalie

nathalie

31 juli 2012 17:56

Jag kan hjälpa dig med designen! ;)

http://ellenathalie.bloggplatsen.se

 
Ingen bild

Hm

31 juli 2012 18:21

Jag är full av beundran, Thoralf är en fantastisk tillgång för SD. Vet inte riktigt om Ahonen behöver spela dum eller om han är det ändå. Förstår han verkligen inte varför ett foto på '16-åringen' är av intresse?

 
Ingen bild

Lasse

31 juli 2012 18:22

Jag imponeras ständigt av dina artiklar om alla missförhållanden och lurerier! Jag undrar bara hur du orkar med allt arbete som måste ligga bakom. Tack i alla fall!

 
Ingen bild

Lasse

31 juli 2012 18:26

Jag tycker designen är bra. Ren och lätt att läsa. En massa designade detaljer som många har plottrar bara till det och drar uppmärksamheten från innehållet.

 
Onkel Fester

Onkel Fester

31 juli 2012 18:46

Kör så det ryker, Thoralf.

http://onkelfester.wordpress.com

 
Ingen bild

SM811

31 juli 2012 18:52

Så här kan en ensamkommande 16-18 åring se ut.
http://avpixlat.info/2012/07/21/arets-basta-ta-emot-atta-flyktingbarn-i-aldern-16-till-25-ar/
Kommer lätt in på krogen.

 
Ingen bild

Söndag

31 juli 2012 19:06

Varför kan jag inte kopiera in en URL?

 
Ingen bild

Observer

31 juli 2012 19:09

Den ena dokusåpan efter den andra spelas upp i Kalmar.Horisontboendet,"16-åringens" bostad bl.a tillsammans med miljonrullningen på Invandrarservice samt den ytterst märkliga hanteringen av Bistro bar i samma stad väcker nyfikenhet. Hur,hur är det möjligt att oppositionens i Kalmar högsta företrädare är helt tysta i dessa frågor.Ser vi flera exempel på något som liknar vänskapskorruption?Ett exempel.Från staden rapporteras att ganska så häftiga fester avhålls nattetid på Horisont där alkoholen flödar.Nattlig tillsyn saknas nästan helt.Boende finns där vilka snarare är 30 år än 16.De inneboende har gott om spenderpengar vilket inte minst "16-åringens" krogbesök visar.Det vittnar också kommunalt anställda om som hanterar liknande frågor. Kommunala medel som kommer någonstansifrån?Frågor,frågor men de ledande oppositionsföreträdarna vill inte ställa frågor, än mindre få några svar.Notera också att slarvpellarna på Invandrarservice vilka medvetet öste ut miljonbelopp felaktigt inte fått någon påföljd överhuvudtaget osv.osv.Osmidigheten i hanteringen av Bistro Bars utskänkningstillstånd viktat mot förseelser hos andra krogar är också en intressant historia.På topp av allt en ordförande i socialnömnden, vilken dels har svårt att komma ihåg möten han deltagit i,dels inte ens en gång verkar ha läst vad som stått i den egna partitidningens förträffliga redovisning av Horisontskandalerna.Borgerliga väljare men även många s-väljare har sedan en tid haft lätt att hålla sig för skratt.Det måste vara ett drömläge för revymakarna i Kalmar som gör stadens omtalade nyårsrevy.

 
Ingen bild

Magentan

31 juli 2012 19:14

Markku Ahonen skrev: "När det gäller 16-åringen så lär han knappast ha visat ett falskt leg som visar att han är yngre än vad han är utan äldre."

Det är just det som är "intressant". De unga män i 20-årsåldern som fuskar till sig ett "barn-status" i Sverige för att dels få en bekväm och mycket resurskrävande och kostsam gräddfil genom hela vår asylhantering, dels få betydligt större möjligheter till uppehållstillstånd, använder alltså leg som visar att de är yngre än vad de är.

Men om man råkar bli sugen på att dricka öl och tafsa på damerna på krogen är det ju, precis som du skriver, inte särskilt lyckat att använda ett sådant leg. Då kan det vara bra att ha tillgång till andra leg med lämpligare krog-ålder. Så frågan är: Vilket leg är falskt? Det som visas upp på krogen eller det som visar på 16 år? (Ett delikat, hemligstämplat ärende?)

 
Ingen bild

Jag

31 juli 2012 19:21

@Ahonen. Apropå sakfrågan:
1. Ngn har blivit insläppt på krogen.
2. Personen anses av vissa vara underårig
3. Krogen har i så fall gjort fel.
4. Ifall personen ser betydligt äldre ut än 18, vilket är inte helt orimligt med tanke på att det är ett så kallat ensamkommande flyktingbarn, så skulle detta ta udden av kritiken mot krogen.
5. För detta krävs bildbevis.
Sakfråga? Jajamen!

 
Ingen bild

HenrikP.

31 juli 2012 19:23

Detta är ju humor på hög nivå....sicka tomtar det måste sitta i Kalmar kommun! 16-åringen vill tydligen både behålla och äta kakan...kanske kan det fortsättningsvis utdelas PUT med flytande ålder till dessa "ensamkommande",kanske 16-20år borde bli standard;)
Vad som är mindre lustigt är Ahonens följande formulering:
"Kanske borde man undersöka Thoralf Alfssons dator för att se vilka bilder han sparat för det är ganska så skrämmande när han ber sina läsare skicka bilder till honom på vad han själv kategoriserar som ”ensamkommande barn”." I dessa rader läser åtminstone jag in något riktigt lågt och med detta diskvalificerar sig Ahonen som den seriösa debattör han vill framstå som.

 
Ingen bild

Nalli

31 juli 2012 19:35

Jag tycker det är på tiden att Makku Ahonen får gå som journalistlärlnig hoss Thorlf Alfsson ett tag, så det kan bliva ordning och reda på den tidningen också.

 
Ingen bild

Rune

31 juli 2012 19:58

Utseendet (designen) på bloggen är hyfsad i mina ögon. Men däremot saknar jag en svaraknapp på de enskilda inläggen.
En annan obekvämlighet är att det inte går att kopiera länkar som debattörerna ibland lägger in.
Rune

 
Ingen bild

Skånepåg

31 juli 2012 20:18

@ Rune

Markera det du vill kopiera. Tryck sedan och håll nere tangenten ctrl och därefter ett vanligt tryck på tangent c. Då du skall "klistra in" gör du samma sak, men använder v i stället för c. Varför höger och vänster musknapp inte funkar har jag inte klurat ut. Någon som kan förklara?

 
Ingen bild

David

31 juli 2012 20:30

Thoralf - Du är grym!!!

 
Ingen bild

Stefan A.

31 juli 2012 20:41

Se på bloggpolis Ahonen som mitt i gatan står.....

 
Ingen bild

Thoralf A

31 juli 2012 22:46

Solidus

Gillar din historia!

Räven
Smaken är som baken. Du kan ju beskriva vad som ser för jävligt ut.

När det gäller Marrku Ahonen så är kommentarer överflödiga. Genom sina blogginlägg visar han på sin egen dumhet.

 
Ingen bild

Gute

31 juli 2012 23:04

Thoralf, du både imponerar och skrämmer upp hela etablissemanget.
Det behövs fler politiker som du i det här landet.
Kör hårt, hälsningar från Visby!

 
Ingen bild

Mats (Malmo)

31 juli 2012 23:13

Trevligt att läsa på nya bloggen, ser helt OK ut, och ny design är inte nödvändig.

 
Ingen bild

räven

31 juli 2012 23:38

Thoralf A:

Självklart är smaken som baken, men det som jag tycker sticker mest i ögonen är lilablå rektanglar kontrasterande beige bakgrund med bäbisblågröna kanter till ett orange't slott med grå himmel. Om inte annat så tycker jag att man hör ganska tydligt på den meningen att det inte passar ihop.

Annars tycker jag inte att det är något fel i att ha en "ren" design utan några speciella krussiduller; även om jag hade föredragit att ha ikoner för "dela på facebook, dela på msn, tipsa via e-post, direktlänk".

 
Ingen bild

Morningstar

31 juli 2012 23:38

Att det handlar om en berikare föstår väl var och en när man läser om hur han tafsade på kvinnor. Vilket i sin tur innebär att denne pilske nybyggare förmodligen är betydligt äldre än 16 år.

Jag önskar också att det vore enklare att kopiera, klippa och klistra. Skulle också gärna vilja veta varför inte musen funkar som på andra ställen. Annars har jag inget att anmärka på den nya bloggen. Thoralf som jag antar inte är utbildad journalist gör ett bättre arbete än dom på Uppdrag Granskning. Thoralf borde därför vara mer än kvalificerad att ta över det jobbet den dagen då riksdags-karriären är över och kulturmarxisterna har blivit utstädade från SVT eller Pravda-TV som vissa uttrycker det.

 
Ingen bild

M Svensson

1 augusti 2012 00:07

Grymt jobbat :)

 
Ingen bild

OT

1 augusti 2012 02:00

Sveriges fria Samizdat presenterar - John Cleese on Creativity: http://www.youtube.com/watch?v=VShmtsLhkQg

"Hur många socialister krävs det för att byta en glödlampa? Svar: Vi byter den icke, för vi tycker den fungerar"

"Hur många SVT-chefer krävs det för att byta en glödlampa? Svar: Måste det nödvändigtvis vara en glödlampa?"

"Hur många rödstrumpor krävs det för att byta en glödlampa? Svar: 37! En för att byta den och 36 för att göra en dokumentärfilm om det."

I övrigt hänvisar jag till - the sound of silence: http://www.youtube.com/watch?v=BvsX03LOMhI

 
Ingen bild

UncleBob

1 augusti 2012 02:49

Vem är det där stolpskottet Markku Ahonen? Är det ett troll? För jag har svårt att tro att någon kan skriva detta under eget namn. Det måste vara Kalmars dummaste person. Självklart är bilden av "16-åringen" högintressant, då den kommer att visa att åldern är lika falsk som hans flyktingskäl. Alla insändare har uppenbart förstått detta. Alla utom Markku Ahonen, som försöker få Thoralf att skifta fokus. Man kan fråga sig varför.

Föga förvånande att han då måste gå i polemik med Thoralf för att försvara det "ensamkommande flyktingbarnet" som skulle gå på krogen och slutade som våldtäktsman. Tack vare Thoralf får nu hela övriga Sverige veta hur klantigt man skött detta i Kalmar, Tack Thoralf för en väldigt intressant inblick i hur korkat och ansvarslöst de styrande i kommunen beter sig.

Din nya blogg har redan blivit varm i kläderna.
Vi som supportrar kommer givetvis att förmedla detta över hela bloggosfären. Även om Thoralfs blogg har många besökare skadar inte lite extra uppmärksamhet från övriga Sverige. 
Ingen bild

OT

1 augusti 2012 03:08

Hyllning till Thoralf - AC/DC - TNT: http://www.youtube.com/watch?v=6_Y3zbRxZ6Q

"See me ride out the media waves
On your colour TV screen,
Out for all information that I can get
You know what I mean,
Women to the left of me,
And women to the right,
Ain't got no gun
Ain't got no knife
Don't you start no fight

Cause my words is T.N.T
I'm dynamite T.N.T and
I'll win the fight T.N.T
I'm a power load T.N.T watch me explain what the media wont say"

 
Ingen bild

OT

1 augusti 2012 04:01

För våra journalister i tiden - Highway to Hell: http://www.youtube.com/watch?v=Xv24N8H1KyI

"Living easy, living free
Season ticket on a one-way ride
Asking nothing, leave me be
Taking everything in my stride
Don't need reason, don't need rhyme
Ain't nothing I would rather do
Going down, party time
My friends are gonna be there too

I'm on the highway to hell

No stop signs, speed limit
Nobody's gonna slow me down
Like a wheel, gonna spin it"

 
Ingen bild

Inte-en-til

1 augusti 2012 09:44

"Morningstar

Tisdag 31 juli 23:38

Att det handlar om en berikare föstår väl var och en när man läser om hur han tafsade på kvinnor. Vilket i sin tur innebär att denne pilske nybyggare förmodligen är betydligt äldre än 16 år."

Den somalier som våldförde sig sexuellt på en 10-åring och en 9-åring i Danmark för något halvår sedan var i de yngre tonåren, om ens det...

 
Ingen bild

Kent

1 augusti 2012 10:23

Får muslimer över huvud taget dricka alkohol och pilla på damer före äktenskapet?

 
Ingen bild

Hacke

1 augusti 2012 11:46

Thoralf levererar igen, och igen, och ...
En högintressant blogg som måste vara ett litet helvete för de som har problem med sanningen.

 
Svensson

Svensson

1 augusti 2012 13:51

Sneglade på rubriken, 16-åringen kom in, men vet någom om han kom ut :p

http://svenssonsfunderingar.worldpress.com

 
Ingen bild

Sanningskommissionen

1 augusti 2012 14:20

Skrev precis denna kommentar på Ahonens sida (hoppas han läser och låter den ligga kvar:
"Det är många från alla hörn i Sverige som följer Thoralfs blogg.
En svensk hjälte som fler kommuner skulle behöva.
Vem du är tror jag inte någon utanför din lilla inskränkta sossevärld känner till.
Om du gjorde ditt jobb som JOURNALIST och inte indoktrinerad proffstyckare skulle du kanske också förtjäna en bråkdel av den respekt som Thoralf har."

 
Ingen bild

Lotta

1 augusti 2012 17:02

Läste i dagens Barometer att "16-åringen" inte alls visade något leg på Palace. Inte när han släpptes in och inte någon gång när han köpte alkohol. Allt enligt "16-åringens" gode man som även han heter Holmberg. Lars Holmberg för att vara exakt.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - Tisdag 1 jan 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26 27
28
29
30 31
<<<
Juli 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se