thoralf

Direktlänk till inlägg 29 juli 2012

OSAKLIG OCH OVETENSKAPLIG KLIMATHYSTERI I MEDIA

Av Thoralf Alfsson - 29 juli 2012 00:27

Det tycks vara allmänt vedertaget att man så fort något ovanligt ”fenomen” inträffat som kan ha det minsta samband med klimatet så tar media chansen att nämna den så kallade globala uppvärmningen. Oavsett om det finns något som helst bevis eller fakta.


Tigermyggan på Öland är en sådan händelse. En forskare tror sig ha sett en tigermygga på Öland för några veckor sedan men hon tänkte inte på att fånga den. Tigermyggan kommer ursprungligen från Indien men att den nu skulle ha lyckats komma till Öland tas nu som intäckt/bevis för den så kallade globala uppvärmning enligt forskaren och media är inte sena att hänga på.


Ett annat exempel är att det under några dagar i juli smälte lite mer is än det brukar på Grönland fick en hel rad klimatalarmister att rusa till köttgrytorna och koka soppa på en spik. En av dessa var grön ungdoms språkrör Björn Lindgren som fick utrymme i SvD.


När ett isberg lossnar från Grönland får det stora rubriker i media, se t.ex TV4 morgonsoffa eller den  direkt lögnaktiga texten på DN:s vädersajt den 27 juli.


Under en längre period har det varit väldigt varmt på Grönland. Detta har lett till att stora delar av Grönlands glaciärer har smält.


Läs blogginlägg på The Climate Scam för att nyansera lite.


Givetvis får dessa rubriker, artiklar, ledarsidor och TV-inslag människor att bli rädda.


När man sedan också kopplar t.ex de kraftiga regnen över Småland för några veckor sedan till klimatförändringar utan någon som helst vetenskaplig grund lurar man på svenska folket rena lögner som grundar sig på okunskap.


Jag har inte hittat en enda artikel om t.ex issmältningen på Grönland som presenterar rena fakta om hur stor issmältningen varit historiskt på Grönland. Men då skulle ju hela sensationen "flyta bort".


Jag har inte sett Expressens och Aftonbladets löpsedlar men jag kan tänka mig något i stil på ”Chocksmältning på Grönland”.


Det är ju ovanligt mycket chocker och extremhändelser numera.


Jag anser att det är på tiden att media börjar producera fakta för det svenska folket! Istället för att springa klimatalarmisternas ärende. Men så länge svensk media styrs av 40 procent miljöpartister och sensationsjournalistik kommer ingen förändring ske utan det svenska folket kommer att föras än mer bakom ljuset av den politiskt korrekta mediakåren.


När det däremot inträffar väderfenomen som motsäger den så kallade globala uppvärmning är det totalt tyst inom mediakåren, Inga experter kallas in till TV-sofforna och får ”förklara” orsakerna till det inträffade. Att Australien och Nya Zealand haft den kallaste sommaren på många decennier har jag inte kunnat läsa i media. (Källa UD).


Att årets renkalvar fryser ihjäl på grund av en sen vår och kall sommar ger inga större rubriker i svensk media, även om DN lyckats få med en artikel.


– Snön försvinner inte i sommar, om det inte blir rekordvarmt i augusti, säger samebyns ordförande Tomas Nejne till Västerbottens-Kuriren.


Ett totalt motsatt förhållande mot vad klimatalarmisterna önskar sig. Undrar vad grön ungdom och Björn Lindgren har att säga om detta. Men eftersom det inte stämmer inte i hypotesen så väljer man givetvis bort denna "renkalvschock" ;-)

Precis som IPCC tycks ha gjort med sitt urval om man skall tro vissa källor.


Svenska folkets okunskap är i mitt tycke ett stort bekymmer inte bara när det gäller massinvandringen utan även när det gäller den så kallade globala uppvärmningen men det återkommer jag till i nästa blogginlägg.


 
 
Ingen bild

Danne

29 juli 2012 01:15

Vad tror du om följande video Alf?
http://www.youtube.com/watch?v=CY4Yecsx_-s&feature=g-all-u

Jag är för SD och dig men jag känner att du är ute på djupt vatten när du säger emot forskare inom deras område.
Jag uppskattar dock ditt ärliga välvilliga uppsåt.
Låt forskare göra forskning...

 
Ingen bild

Thoralf A

29 juli 2012 09:55

Danne

Nu är jag ju inte ensam om att vara lite skeptisk till IPCC.

Men som vanligt så har de forskare som är tveksamma väldigt svårt att få utrymme i media.

T.ex Lars Bern stoppas helt av DN och SvD

 
Ingen bild

SM811

29 juli 2012 11:24

@Danne
Kanske detta också är intressant.
http://fof.se/taxonomy/term/25707

 
Peter

Peter

29 juli 2012 11:39

Läs om hur vädret manipuleras på
Www.henrymakow.com
Www.activistpost.com
Vaken.se

http://Www.henrymakow.com

 
Ingen bild

Söndag

29 juli 2012 11:55

För bara ett par generationer sedan så var t ex malaria en vanlig sjukdom i Sverige.

 
Ingen bild

Skånepåg

29 juli 2012 12:10

O.T

@ Thoralf eller någon annan.

Nere till höger på sidan finns rubriken "Besöksstatistik". Finns det någon som hittat hos blogleverantören hur denna räknare fungerar. Räknar den unika besökare eller antalet besök. Dessutom blir jag inte klok på vad den avser med "den här månaden", när detta nu understiger antalet som var dagen inan?

Någon som kan klurat ut hur det funkar?

 
Ingen bild

Thoralf A

29 juli 2012 12:27

Skånepåg

Det skall vara antal unika besökare/dag

Jag tror att dagens och gårdagens antal besökare inte ingår i siffran för "Den här månaden".

Summeringen verkar ske vid midnatt.

 
Ingen bild

Skånepåg

29 juli 2012 13:36

@ Thoralf
Du anger fel länk till Sverigedemokraterna http://https//sverigedemokraterna.se/

 
Ingen bild

ayodive@live.se

29 juli 2012 14:04

Intressant det här om myggan. Vi har ju haft malaria i Sverige förr. Det kallades 3 dagas frossa. Och husflugan är en invandrare från Afrika. Så om det kommer en till insekt vad gör det. När vinten kommer bör dem dö ut. Varför vi har husflugan kvar beror på gödselstackarna. Gödslet ger värmer så att flugan överlever.

 
Ingen bild

Lars-Inge

29 juli 2012 14:23

@ ayodive@live.se

Årligen avlider cirka någon miljon av malaria och åtskilliga miljoner som insjuknar får kroniska problem efter det akuta skedet. Så enligt ditt sätt att se det, är detta inget att bry sig om att vi får andra myggor som orsakar sjkdomar i vårt land. Varför inte plantera in t.ex lite krokodiler och andra trevliga djur, så blir du antagligen hellycklig enligt ditt sätt att se på det hela?

 
Ingen bild

Thoralf A

29 juli 2012 14:30

Skånepåg

Tack för info.

Skall vara ok nu.

 
Ingen bild

Skånepåg

29 juli 2012 14:31

Tigermyggan kan sprida cirka 20 olika virussjukdomar, så något som man verkligen bör se allvarligt på om man har något förnuft i "skallen".

http://www.skanskan.se/article/20120718/NYHETER/120719818/-/tigermyggan-kan-finnas-i-sverige

 
Lassekolja

Lassekolja

29 juli 2012 15:05

Instämmer (som vanligt) med Dig Thoralf, inte minst i egenskap av medlem i "Miljövänner för kärnkraft" sedan många år. I medlemskapet ingår årlig prenumeration av tidskriften "ELBRANSCHEN", mycket intressant läsning, inte minst för oss som anser att SD har den bästa energipolitiken!

http://www.elbranschen.nu

 
Ingen bild

Skånepåg

29 juli 2012 15:49

@ Lassekolja
Tack för URL. Hittade denna mycket intressanta artikel.

http://www.elbranschen.nu/content/view/1834/85/lang,english/

 
Svensson

Svensson

29 juli 2012 15:52

Svenska spel tycker att spelarna själva ska få bestämma hur mycket dom vill spela för, inga gränser satta sv Svenska spel, så dom ska tjäna mera.

http://svenssonsfunderingar.worldpress.com

 
Ingen bild

Skånepåg

29 juli 2012 16:04

@ Svensson

Som någon tidigare påpekat så kan du tydligen inte hålla reda på URL till din egen blogg. Det heter alltså WORDPRESS och inte WORLDPRESS.

Rätt URL till Svensson är http://svenssonsfunderingar.wordpress.com och inget annat. Ta dig nu samman och ändra till rätt URL! Eller vill du inte ha besökare på bloggen?

 
Ingen bild

Skånepåg

29 juli 2012 16:24

Om resonomanget håller i artikeln, så satsa för allt i världen inga stålar på vindkraft.

http://www.elbranschen.nu/content/view/1833/85/lang,english/

Varje kW som producerats i vindkraftverk har tidigare sponsrats med 65 öre, vilket nu är sänkt till 45 öre enligt artikeln!

 
Ingen bild

Skånepåg

29 juli 2012 16:27

Rättelse: Skall vara kWh och inte kW i inlägg 16:24.

 
Ingen bild

Tony

29 juli 2012 19:36

Pyromanen i Ystad gripen! Var en 62 årig TYSK??
Detta enligt fegmedia. Men nog är det konstigt,
att om gärningsmannen är Nordbo eller i detta fallet Tysk
går det bra att uppge nationalitet, men om han kommit från
ett menaland hade han väl blivit omgjord till Svensk

 
Ingen bild

Göran

29 juli 2012 19:57

Klimathotet har blivit en lukrativ affär för enskilda människor och organisationer som tjänar miljoner. Så även för politiker. Hela samhället är korrupt och så bakvänt att man häpnar. Facket var en gång en motvikt till arbetsgivaren som länge hade rim och fason på sina krav. Men de sista 25-30 åren har den skadat Sverige. Nu är facket inte längre en organisation för oss löntagare den jagar alla som vågar motsätta sig dagens samhälle och blundar för alla orättvisor som finns.

Väldigt få journalister skriver om verkligheten och om människors vardag.

 
Ingen bild

Da Capo

29 juli 2012 20:29

Thoralfs gamla URL; innan den faller i glömska:

http://www.similarsites.com/site/thoralfalfsson.webblogg.se

(spara!)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - 1 januari 2019 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26 27
28
29
30 31
<<<
Juli 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards